Новини Събития

Четвъртият в света магазин за Хари Потър отваря врати в Истанбул

   
Четвъртият в света магазин за Хари Потър отваря врати в Истанбул

Очакването сред феновете на "Хари Потър" в Истанбул достига своя връх, тъй като четвъртият магазин за Магьосническия свят ("Wizarding World") в световен мащаб е готов да отвори врати в града, съобщи "Дейли Сабах". Компанията "Меджик Шоп" (Magic Shop) започна подготовката за отваряне на магазина с инвестиция, възлизаща на милиони евро, пише БТА.

Магазинът цели да се превърне в център за феновете не само от Турция, но и от Близкия изток, Балканите и съседните региони, които споделят страстта си към магьосническия свят на Хари Потър.

Поредицата книги "Хари Потър", създадена от авторката Дж. К. Роулинг, придоби световна слава и се превърна в културен феномен, като завладя публиката от всички възрасти с книгите и филмите си.

Този отличителен и новаторски магазин ще предлага разнообразие от продукти под един покрив, предоставяйки на любителите на Хари Потър несравнимо пазаруване и завладяващо изживяване, включващо местни и чуждестранни стоки.

Разположен в търговския център "Mall of Istanbul", магазинът заема площ от 200 квадратни метра. "Wizarding World Shop by Sihir Dükkanı" ще може да се похвали с богата гама от около 1500 продукта от поредиците "Хари Потър" и "Фантастични животни".

Магазинът ще отразява завладяващата атмосфера на вселената на Хари Потър в интериорния си дизайн и ще включва откъси от поредицата по стените, емблематични фигурки на героите във витрините и уникални детайли на всеки ъгъл.

Посетителите могат да очакват ексклузивни изживявания като "Избор на пръчка", "Определяне на дом от разпределителната шапка", "Изпробване на мантията невидимка" и "Снимки на платформа 9 ¾" всеки ден от 10:00 до 22:00 ч.