Новини Турагенции

Зарица Динкова: Започваме преговори с Брюксел за удължаване на 9-процентната ставка за туроператорите

   
Зарица Динкова: Започваме преговори с Брюксел за удължаване на 9-процентната ставка за туроператорите

Започваме преговори с Брюксел за удължаване на 9-процентната ставка за туроператорите до края на 2024 г. Облекчението за бизнеса беше сериозно застрашено заради опасност страната ни да бъде санкционирана от Еврокомисията при удължаване на мярката.

„Предприех светкавични действия, за да защитя бизнеса. Аз и моят екип в продължение на две седмици бяхме в постоянен контакт с Министерството на финансите. Заедно с бизнеса и Асоциацията на туроператорите в България подготвихме аргументацията. Консултирахме се и с други европейски страни, за да почерпим опит“. Това каза министърът на туризма Зарица Динкова на организиран форум от БТА „БГ туризъм – Зима 2023-2024“ в Самоков.

„Сериозните теми не се комуникират с позиции и публикации в социалните мрежи, вършат се с много работа и тиха дипломация. Позиционирането и защитата на интересите се управляват от хора, които разбират процесите без вдигането на много шум.“, отбеляза министър Динкова.

Тя отбеляза, че усилията на правителството са насочени към повишаване на доходите и подобряването на имиджа на страната ни като надежден партньор „В това отношение медиите, като четвърта власт, имат огромна отговорност и партньорството е изключително ценно. Има журналисти, които работят изключително професионално и коректно. Ако обединим усилия и имаме ясна стратегия, може да постигнем много за много кратко време.“, посочи Зарица Динкова.