Транспорт

Кацна първият чартърен полет за зимния сезон на летище Пловдив

   
Кацна първият чартърен полет за зимния сезон на летище Пловдив

Първият чартърен полет за зимния сезон кацна на летище Пловдив. 151 пътници пристигнаха в 15:10 часа с авиокомпания  JET2 от Белфаст. Ирландските туристи ще посрещнат празниците на зимните ни курорти. От 29 декември започват чартърните полети от Измир и Анталия до Пловдив с авиокомпания SunExpress. От миналата седмица пристигат и много английски туристи с новата авиолиния от Манчестър. Продължават и полетите до Лондон. 

„За тази зима полетите, които са свързани със зимните курорти, стават повече в сравнение с миналия сезон, когато съществуваше единствено авиолинията от Белфаст. Капацитетът на летището е да обслужва 1 милион пътници годишно. До момента имаме 230 хиляди пътници за последната година и работим в насока да ги увеличим”, заяви председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов. 

Той припомни, че за откриване на нови авиолинии са необходими стимули и облекчения за авиокомпаниите и подкрепа от Фонда за развитие на летище Пловдив. В последния месец се наблюдава повишен интерес от страна на кметовете на общини, които имат намерение да станат членове на Фонда. 

Броят на полетите за последната една година е чувствително увеличен, като в момента Фондът за развитие на летище Пловдив преговаря за разкриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия и Испания. 

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати