Новини Събития

Новогодишен концерт в София ще има, но без заря. Ето кои изпълнители ще участват в празничната програма

   
Новогодишен концерт в София ще има, но без заря. Ето кои изпълнители ще участват в празничната програма

Новогодишният концерт на площад „Батенберг“ ще започне на 31-ви януари от 21:30 и ще продължи до 01:00 след полунощ. На концерта ще има само светлинно шоу, но не и фойерверки, за да не се смущават животните, децата и хората с увреждания. Това съобщиха на брифинг пред медиите организаторите на мероприятието.

За празничното настроение на публиката ще се погрижат изпълнителите от „Остава“, „Тангра“, ViliDJ Brazz & Брас бенд, младата талантлива изпълнителка Криста, Дони и Нети и Иво Папазов-Ибряма с оркестър „Тракия“.

Красимир Димитров, директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в Столична община, предупреди, че граждани във видимо нетрезво състояние няма да се допускат, както и такива, които носят със себе си пиротехника, стъклени бутилки и оръжие.

От СДВР разясниха пред медиите, че ще бъдат изградени шест контролно-пропускателни пункта, а за безопасността на посетителите ще бдят около 200 полицейски служители. От столичната полиция напомниха също така, че на концерта няма да бъдат допускани малолетни и непълнолетни лица без придружител.

От брифинга стана ясно още, че пътното движение ще бъде преустановено около 16 ч заради изграждането на сцената на площад „Батенберг“.

В новогодишната нощ столичният градски транспорт ще работи с удължено работно време.