Новини Събития

Синоптик: Снегът идва между 10 и 13 януари, насладете му се

   
Синоптик: Снегът идва между 10 и 13 януари, насладете му се

След тези валежи днес, които ще преминат бързо, се очаква едно по-стабилно време с повече слънце в следобедните часове и температури между 12 и 16 градуса на север от планините. В съботния ден температурите ще достигнат 18 градуса. Това заяви синоптикът Петър Янков за Bulgaria ON AIR.

"Циклонът, който се намира над Италия, ще се премества на изток, а от 7 януари ще започне един период на чувствителни валежи и захлаждане. На 8 януари дъждът ще преминава в сняг, а най-интензивни ще бъдат валежите на 8-и и 9-и вечерта. Бързо ще отминат тези валежи, като на 10-и и 11-и ще има много слънце", допълни Янков.

Въпреки слънцето обаче, времето ще бъде студено, като между 10 и 13 януари минималните температури ще бъдат между минус 3 до минус 8 градуса, а максималните ще бъдат сравнително по-ниски от обичайните за месеца - между минус 1 и 3 градуса.

"От 13 януари започва ново затопляне. 18 и 19 януари ще духат силни южни ветрове и снежната покривка по планините бързо ще се топи. Любителите на белите спортове трябва да използват периода между 11 и 13 януари да се насладят на повече сняг", съветва Янков.