Новини Събития

Защо чаршафите в хотелите са бели?

   
Защо чаршафите в хотелите са бели?

Има няколко причини за това

Една от най-добрите части от престоя в хотел е луксозната закуска в леглото сутрин. Но както знае всеки, който някога е разливал закуската си, малко са по-смущаващите неща от разливането на подноса върху чисти бели чаршафи.

Гостите на хотелите наистина не биха искали спално бельо, което крие петна. В края на краищата, как ще знаете със сигурност, че чаршафите са чисти, ако петната могат лесно да се маскират?

Белите чаршафи са един ефективен начин хотелите да докажат своите стандарти за чистота. Подобно на начина, по който богатите носеха изцяло бели дрехи, за да покажат, че могат да си позволят да ги поддържат чисти, хотелите използват изцяло бяло спално бельо, за да покажат лукс. 

На Westin се приписва популяризирането на бялото спално бельо за хотели през 90-те години. Според вицепрезидента по дизайна на марката бялото легло създава ефект на „ореол“ и кара гостите да мислят, че стаята им е наскоро реновирана.

Има и един много практичен аспект на белите легла. Изцяло бялата цветова тема има тенденция да се пренася в банята (за кърпи и халати). Когато персоналът на хотела пере, те могат да хвърлят спално бельо, кърпи и всякакви други мръсни тъкани в една и съща пералня, без да се притесняват от оцветяване.

Има и още един плюс- белите чаршафи са доста лесни за избелване.