Новини Събития

Най-евтините дестинации за нощен живот през 2024 г.

   
Най-евтините дестинации за нощен живот през 2024 г.

Две държави знаят как да забавляват гостите си, особено когато са с ограничен бюджет. Разбира се, ваканцията е чудесен начин да опитате нова кухня, да видите известни забележителности или да се излежавате на плажа, но тя е и чудесна възможност да се разпуснете и да се забавлявате. Берлин, Буенос Айрес и Лас Вегас са известни с оживените си нощни сцени, но купонът в тези градове невинаги е толкова "забавен" за банковата ви сметка. Ето защо туроператорът Ski Vertigo проведе проучване, за да открие къде нощният живот наистина си струва. Те са използвали интересна методика, като са анализирали разходите за три бири, 5 км пътуване с такси и едно хранене в Макдоналдс - в 183 големи града, за да проверят къде е най-бюджетно.

Гуанджоу, Китай

Гуанджоу, Китай

Снимка: iStock by Getty Images

На първо място е Гуанджоу - град, известен в миналото като основна отправна точка на Пътя на коприната и основно търговско пристанище на Китай, но също така и с изобилие от барове, клубове и партита на лодки. Три бири, пътуване с такси и сандвич ще ви струват само 7,35 паунда (8,52 евро) тук. Всъщност Китай има три участия в списъка, като Шънджън и Пекин също се нареждат в топ 10.

Индия също се представя добре. Гургаон, град югозападно от Ню Делхи, е на второ място с цена от 8,14 британски лири (9,46 евро), Коимбатор е на четвърто място, а Калкута - на пето. На трето място се нарежда Александрия в Египет с разход от 8,22 паунда (9,55 евро).

Гургаон, Индия

Гургаон, Индия

Снимка: iStock by Getty Images

Ето десетте най-евтини дестинации за нощен живот, които можете да резервирате през 2024 г.

Гунаджоу, Китай (8,52 евро)

Гургаон, Индия (9,46 евро)

Александрия, Египет (9,55 евро)

Коимбатор, Индия (9,85 евро)

Калкута, Индия ( 9,95 евро)

Хошимин, Виетнам ( 10,04 евро)

Шенжен, Китай (10,32 евро)

Тунис, Тунис (10,42 евро)

Пекин, Китай  (10,71 евро)

Джакарта, Индонезия (11 евро)



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати