Новини Хотели

СПА комплексът Pulse Therme е сред най-добрите в България

   
СПА комплексът Pulse Therme е сред най-добрите в България

Мислейки си за СПА, най-често си представяме място с минерална вода, уютна атмосфера и заразително спокойствие. Е, именно тази картинка извиква и СПА центърът Pulse Therme в село Баня. Мястото е популярно в цяла България с лековитите си води и страхотните си възможности за отдих.

Хиляди туристи избират да прекарат почивката си в Баня по няколко основни причини. На първо място селото е много близко до Банско, което го прави идеалната спирка за зимна ваканция, и се съчетава отлично с възможностите за ски. Освен това Баня е предпочитана дестинация, когато става дума за луксозни преживявания - местните СПА центрове разполагат с модерни бази и предлагат всички необходими удобства гостите на селото да се възползват максимално от лековитите свойства на минералните води.

Несъмнено обаче Pulse Therme e най-впечатляващият СПА център в областта. Той е с най-съвременен дизайн и предразполага към пълно спокойствие с изчистените си линии, разнообразие от съоръжения и висококачествени услуги. Разположен на площ от над 5000 кв. м, СПА и уелнес центърът категорично е отличното решение за всеки, който търси нови начини да релаксира.

Той разполага както с два външни минерални басейни, така и с няколко вътрешни басейни. Сред тях са уелнес басейн, басейн със звезди, басейн за Кнайп терапия, басейн за терапия за крака с камина, лавандулова сауна и други. Водата в село Баня извира с постоянна средна температура около 58° C, което прави минералните басейни отличен избор дори през студения сезон. Любителите на балнеологичните услуги споделят, че амплитудата между студения въздух и горещата вода има много благоприятни въздействия върху организма.

Разбира се, водата сама по себе си, има силни лечебни свойства. Изворите в Баня са богати на минерали като магнезий, калций и калий, които се считат за ключови за поддържането на здравето на костите и ставите. Също така, тези минерали имат благоприятен ефект върху нервната система, помагайки за релаксация и улеснявайки съня. Освен това минералните води оказват много положително влияние върху кожата (подхранват и хидратират), което прави СПА процедурите в село Баня идеален избор за хора с кожни проблеми, екземи и други подобни оплаквания.

Всички тези качества превръщат СПА центърът Pulse Therme в много повече от обикновена хотелска атракция! Иновативен, модерен и изпълнен с разнообразни възможности за релаксация, този комплекс е истинско съкровище за българското балнеолечение. Всеки желаещ може да посети Pulse Therme, като в СПА зоната не се допускат единствено посетители под 16 години. Това решение прави посещението същински релаксиращо! 

Към уелнес зоната има и специален ресторант - Aperi Therme, в който се предлага вкусно брънч меню до 18 часа. В петък и събота гостуват различни DJ-и, които превръщат спокойното пространство в уникално парти със светлинно шоу и клубна музика.

Съчетавайки съвременен дизайн, топли минерални басейни и висококачествени услуги, Pulse Therme в село Баня се издига като местен рай за отдих. Със своите благоприятни ефекти върху здравето и спокойната атмосфера, този СПА комплекс е идеалното място за почивка. Независимо дали сте почитател на зимните спортове или търсите спокойствие и релаксация, Therme в Баня създава едно истинско удоволствие за сетивата.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати