Новини Хотели

Booking определи два града в ЕС като най-популярни дестинации за 2024 г.

   
Booking определи два града в ЕС като най-популярни дестинации за 2024 г.

Дестинациите са били в групата на 1000-те с най-много резервации в периода между 1 август 2022 г. и 31 юли 2023 г. Онлайн платформата за настаняване Booking.com представи списък с десет най-актуални дестинации за 2024 г., като две от тях са европейски градове. 

В десетката на най-предпочитаните дестинации се нареждат съответно пети и седми Валкенбург в Нидерландия и Кемниц в Германия, показва платформата, съобщава SchengenVisaInfo.com.

Валкенбург е очарователен град, разположен в южната част на Нидерландия, известен с историческото си значение, уникалната си пещерна система и живописната си околност. Градът разполага със средновековен замък - замъкът Валкенбург, който допринася за историческото му очарование. 

От друга страна, Кемниц е смесица от историческа и съвременна архитектура и разполага с много академични и културни институции - рай за тези, които търсят разнообразни и динамични градски преживявания.

Дестинациите са били в групата на 1000-те с най-много резервации в периода между 1 август 2022 г. и 31 юли 2023 г., като вторият критерий за избора на тези дестинации е бил подреждането им по увеличение на броя на резервациите през годината.

Бепу на остров Кюшу в Югозападна Япония, който е богат на геотермални извори, води в класацията на тренди дестинации от Booking.com за годината, следван от албанския град Вльора, който получава признание заради красивите плажове и историческата си стойност. 

Третата дестинация е Мерида в Мексико - оживена столица на мексиканския щат Юкатан, а четвъртата тенденция е Портланд в САЩ. Този северноамерикански щат е може би най-известен с това, че е град, ориентиран към устойчивото развитие, удобен за колоездене, с лесен достъп до природа, кафе, изкуство, крафт бира, вкусна храна и музика на живо. 

Буенос Айрес, аржентинската столица, е класирана на шесто място, тъй като е известна с красотата и културата си, както и с това, че е родното място на тангото. Градът е изпълнен с европейска архитектура, паркове, музеи и прекрасни кафенета.

Осмото място е запазено за град Роторуа в Нова Зеландия, известен с геотермалната си активност, вековни гори и девствени езера и реки. Той е известен и с очарователната си маорска култура, горещите извори, калните басейни, бликащите гейзери и кварцовите тераси. Милиони туристи са посетили града в продължение на повече от 160 години.

Панглао е деветата дестинация, която ще бъде на мода през 2024 г., както разкрива Booking.com, като тази година туристите ще изберат този зашеметяващ плаж за своята почивка. Плажната дестинация във Филипините е известна с белия си пясък, чистите води и оживения морски живот. 

Този списък завършва с австралийския град Кернс, който има прекрасен тропически климат, идеален за гмуркане с шнорхел, гмуркане с акваланг и разглеждане на близката местност Atherton Tablelands.