Събития

Този уикенд Пампорово става арена на световна надпревара по сноуборд паралелни дисциплини

   
Този уикенд Пампорово става арена на световна надпревара по сноуборд паралелни дисциплини

Остават броени дни до старта на първата световна купа от календара на ФИС в Пампорово, която ще се състои на 20 и 21 януари. Домакините се готвят да посрещнат едни от най-добрите състезатели от цял свят в най-имиджовата за региона спортна проява в историята. Представители на десетки нации с традиции в зимните спортове, световни и олимпийски медалисти, ще премерят сили и умения на писта „Стената“.

За радост на всички българи участие в надпреварата на родна земя ще вземе най-добрият ни състезател в дисциплината Радослав Янков. Пампорово очаква да посрещне хиляди почитатели на атрактивната дисциплина и фен клубове на местната звезда от Чепеларе.  

В дните на състезанието всички ски центрове в курорта ще работят в нормален режим. На 20 и 21 януари ще бъде ограничен единствено транспортния достъп до ски плац Студенец, поради промяна в организацията на движение за частни автомобили. На всеки 15 минути ще има организиран безплатен превоз от централната част на курорта до стълбите на ски център Студенец и ски център Малина. За гостите на Смолян и Чепеларе са предвидени регулярни автобуси до Пампорово и обратно.

С цел стимулиране на повече активности сред подрастващите, от 5 март Пампорово обявява ексклузивни пакети за деца и младежи и увеличава възрастта в категория младеж от 18 на 22 години през месец март. Пълните ски пакети за минимум два дни, които включват целодневна лифт карта, оборудване и 4 часа ски обучение в група, започват на цени от 88 лева за дете и 121 лева за младеж да ден. Лифт картата в пакет с оборудване ще бъде на цена от 85 лева за възрастен, 64 лева за младеж и 50 лева за дете на ден. Големите намаления от 5 март важат и за лифт картите, като цената на еднодневна лифт карта за възрастен става 75 лева, за младежи – 59 лева и за деца - 45 лева. Заниманията за най-малките в детската ски градина на ски център Малина ще бъдат на цена 40 лева полудневно обучение и 70 лева за целодневно обучение с включен обяд. Подобни драстични намаления на ски услугите в Пампорово за месец март се правят за първи път. Всички гореупоменати ски услуги се предлагат и изпълняват в гардеробите на Пампорово АД.

Петзвездните хотели Перелик и Орловец също обявяват специални мартенски пакети с 50% отстъпка при престой в дните от Неделя до Четвъртък.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати