Заведения

В Лондон отвори врати първият дневен нощен клуб

   
В Лондон отвори врати първият дневен нощен клуб

Съществува ли нощен клуб, който да е отворен само през деня? Вече да. Ако обичате да се забавлявате вечер, но не сте класически party animal, и когато стане късно, можете да заспите в бара, дневният нощен клуб е вашето спасение.

Барът вече посреща своите първи клиенти, които се наслаждават на хубава музика и напитки. Повечето клубове обикновено отварят след 22:00 часа и можете да се забавлявате до първите лъчи на слънцето на следващия ден. Но създателите на иновативното място - актрисата Вики МакКлюр и съпругът ѝ, смятат, че това не е единственият начин да отидеш на клуб, затова решават да се противопоставят на общоприетите норми, за да могат онези, които държат на любимия си съботен филм например, или имат важна среща на следващия ден, да не ги пропускат заради нощно парти.  "Вместо да танцуваме цяла нощ, тук танцуваме цял следобед", шегува се звездата от Line of Duty Вики.

"Обичаме да се срещаме с приятели, да пийнем по няколко питиета, да потанцуваме, но предпочитаме да си легнем рано, за да се наспим", споделят за ВВС.

 

В знак на почит към класическото парти Night Fever на Bee Gees, целодневните дискотеки се наричат Day Fever. "Това е нощен клуб в следобедните часове за хора на определена възраст", казва 52-годишният режисьор Джони.

Дискотеките са предназначени за хора над 30 години - вратите им отварят в 14:00 ч., последният вход е в 16:00 ч., а посетителите на партитата се приканват да бъдат учтиви и да се обличат елегантно, както са се обличали преди, когато са излизали по клубове.

Барът остава отворен през целия ден и затваря през нощта. А собствениците съобщават, че искат да пренесат бара си в градове в цяла Великобритания. И мястото има дрескод. Вики и съпругът й призовават клиентите да бъдат елегантни, когато идват. 

 

В дневната дискотека на Вики и Джони на големи екрани се представят клипове от стари телевизионни предавания и филми, както и ретро телевизионни реклами.

"Ужасно ми се иска да се превъртя в заешката дупка на носталгията, тъй като всички обичаме това, когато стигнем до определена възраст", добавя 40-годишната Вики.

Сред диджеите на събитието могат да бъдат самата Вики, Джони и дъщеря му, водещата на Radio 1 Кейти Оуен, които избират класически парти химни, подбрани от диджея и фронтмен на Reverend and the Makers Джон Макклур.

Разследване на BBC Newsbeat установи, че повече от половината от всички клубове в Обединеното кралство са били затворени между 2005 и 2015 г. и Джони иска да покаже, че някои хора все още искат да танцуват и да се забавляват, само че малко по-рано, отколкото преди.

Три от следващите им събития - в Шефилд, Мърдър Тидфл и Нотингам - вече са разпродадени, а билетите за дневната им дискотека в лондонската Outernet през март се продават отлично.

"Това е по-добре, отколкото да ходим на фитнес, ако искаме да спазваме януарските новогодишни решения", казва Вики с усмивка. И не спираш да се движиш, тъй като си на крака с часове."



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати