Анализи

Тайланд за уелнес маниаци

   
Тайланд за уелнес маниаци

Както и да пожелаете да прекарате дните си в Тайланд, със сигурност ще имате вълнуващо изживяване. А ако изберете да релаксирате, имате на разположение всичко необходимо - йога упражнения с изглед към морето, програма за тропическа детоксикация или пък възможност да потърсите духовен баланс, медитирайки в пещера — а тези острови могат да се погрижат за всичко това. Вижте предложенията на британското издание на списание National Geographic.

Kamalaya, Ко Самуи, духовен баланс

Поколения боси будистки монаси са посещавали пещерата Арджан в търсене на просветление, а каменната пътека, водеща до това място за медитация, все още е украсена с развяващи се молитвени знамена. Оттогава пещерата се е превърнала в духовното сърце на Kamalaya, петзвезден уелнес хотел на Ко Самуи, точно до източното крайбрежие на Южен Тайланд. Гостите трябва да се наведат, за да влязат в подобно на утроба пространство, издълбано в два гигантски гранитни камъка. А вътре десетки свещи излъчват златист блясък и хвърлят сенки върху каменен олтар, пълен с дарове: купи, пълни с монети и дранкулки; вази с жасмин и невен; купища тлеещи ароматни пръчици и десетки малки дървени модели на галеони, намигване към историята на мореплаването на Ко Самуи. Това е сцена, която мигновено забавя пулса и успокоява нервната система.

Обвит в гъста гора от палми, кокосови дървета, тропически цветя и прозрачни езера с лотоси, Kamalaya насърчава пътешествениците да се свържат отново със себе си и с естествения свят, независимо дали това означава сутрешни класове по йога с изглед към Тайландския залив, вечери на лунна светлина на перлено пясъчен плаж или участие в една от отличените уелнес програми на хотела. Тази райската среда осигурява допълнително освобождаване на допамин.

Absolute Sanctuary, Ко Самуи, йога

Absolute Sanctuary на Ко Самуи е известен със своите изключителни йога сесии, обикновено провеждани на обсипан с цветя хълм с изглед към морето. Гостите на това бижу в гръцки стил с 38 стаи имат целогодишен достъп до терапевти, предлагащи индивидуални сесии по астрология, арт терапия и звуков масаж. Стаите са разположени около голям плувен басейн и се намира само на 15 минути с кола от Летище "Ко Самуи".

Koh Fit Thailand, Ко Самуи, фитнес

Koh Fit Thailand е ол инклузив фитнес курорт, разположен на Югоизточното крайбрежие на Ко Самуи. Гостите могат да изберат лични тренировъчни сесии или да се включат в ежедневни основни тренировъчни класове, походи в джунглата и тренировъчни класове на спокойния плаж Ламай. Стаите със семпъл стил разполагат с френски врати, които се отварят към балкони с изглед към джунглата или към палуби, водещи към плувния басейн.

The Sanctuary Thailand, Ко Панган, детоксикация

Разположен в уединен залив на Ко Панган, The Sanctuary Thailand се достига с лодка, плъзгаща се през кристални води, пълни с тропически риби. Гостите, които се включат в програма за детоксикация, получават изчистване на организма, билкови парни процедури, индивидуални лечебни сесии и тайландски масажи в разхлаждания от бриза уелнес център. За допълнителна релаксация вземете хамак и се отпуснете под шума на вълните, разбиващи се в плажа.

Dipabhavan Meditation Center, Ко Самуи, спокойствие и тишина

Няма много будистки центрове с гледка към морето, каквато ще намерите в Dipabhavan Meditation Center - планински манастир в буйната източна част на Ко Самуи. Гостите се придържат към строга рутина, включваща събуждане в 4:30 сутринта, медитация с пеене и йога. Участниците се записват безплатно (въпреки че се очакват дарения) и трябва да помогнат с домакинската работа и приготвянето на храна. Всеки получава самостоятелна стая с дървено легло, постелка и мрежа против комари.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати