Новини Събития

Министър Динкова: Нашата мисия е туристите да видят България такава, каквато е в нашите сърца

   
Министър Динкова: Нашата мисия е туристите да видят България такава, каквато е в нашите сърца

„Колкото по-натоварен е щандът ни тук на изложението FITUR, толкова повече хора имат шанса да се запознаят с България. Правя всичко възможно, за да може испанците да видят страната ни, както ние я виждаме със сърцата си – с любов, знаейки какво предлага нашата култура, нашата природа, автентичността на хората и кулинарията ни. Това всъщност е нашата мисия“, каза министър Зарица Динкова по време на изложението FITUR в Мадрид.

Министър Динкова подчерта, че за да се наложи България като дестинация за четири сезона, общественият и неправителственият сектор трябва да позиционират добре видовете туризъм като СПА, здравен, приключенски, кулинарен, винен, богатата ни история, археология и др. „България е страна, в която може да бъде съчетавана изключителна комбинация от видовете туризъм. Всичко това се отнася и за вътрешността на страната, и трябва да сме проактивни в неговото представяне“, заяви министърът на туризма.

Зарица Динкова се срещна и със световноизвестната испанска дизайнерка, трета маркиза на Кастелдосриус и 29-та баронеса на Санта Пау – Агата Руис де ла Прада, която през 2023 г. организира гала вечер на испанската мода в София. „Пътуването ми в България беше сред най-приятните за мен. С повече от 200 испанци, в София направихме модно шоу с много танци и беше изключително. С удоволствие ще се върна в България, но пътуването ми този път със сигурност ще продължи по-дълго“, подчерта де ла Прада.