Анализи Новини

Ето кои са най-добрите дестинации за градско бягство

   
Ето кои са най-добрите дестинации за градско бягство

Няколко дни са достатъчни, за да посетиш нов музей, да се повозиш на гондола, да опиташ местни пастици и да разгледаш унгарския парламент. И междувременно да презаредиш батериите. Открий нужното вдъхновение за следващото си пътешествие с класацията на eSky от 7 дестинации за бюджетно кратко бягство из Европа.

Как да организираш бюджетен city break?

Най-лесният начин да резервираш евтин city break е с нашите оферти от полет и настаняване (ще ги откриеш в раздела City Break на eSky.bg). Този тип резервация ти дава много предимства: първо ти спестява време, тъй като избираш всичко на едно място и само с няколко клика планираш почти всичко нужно за пътуването ти. Второ – можеш да си спокоен, че датите на полета и настаняването съвпадат перфектно. И накрая, но не на последно място – резервирането на полет и настаняване в едно ти спестява значителна сума пари в сравнение с резервирането им поотделно.

Необичайна Барселона

Барселона, столицата на Каталуния, е град на неочаквани комбинации. Тук ще видиш невероятни сгради, проектирани от Гауди. Можеш да посетиш мач на ФК „Барселона“ на „Камп Ноу“ или да отидеш в готическия квартал „Бари Готик“, където пък ще откриеш известното кафене Els Quatre Gats, често посещавано от Гауди и Пикасо.

Забавляващ Париж

Париж, градът на светлините, столицата на модата и кралството на Дисни. Ако искаш да се забавляваш, посети всеизвестното кабаре “Мулен Руж”, където всяка вечер има невероятно шоу. Страхотни емоции, но от друг характер, те очакват и в Дисниленд – единственият увеселителен парк на Уолт Дисни в Европа. Каквито и да са мечтите ти, в Париж можеш да ги сбъднеш!

Роматична Венеция

Романтично бягство за двама? Няма съмнение, че Венеция е идеален избор! Тук определено се качи на гондола и мини през венецианските канали. Дори безцелното разхождане из Венеция може да бъде невероятно романтично – докато търсиш Моста на въздишките или се разхождаш до края на крайбрежната алея Riva dei Sette Martiri.

Атмосферна Будапеща

Разположена на двата бряга на река Дунав, Будапеща впечатлява със своята атмосфера, архитектура и живописна обстановка. Тук ще откриеш монументални сгради, като известната сграда на Парламента и прочутите бани (напр. баните Gellért и термалните бани Széchenyi), където можеш да се отпуснеш след дълъг ден на разглеждане на забележителности. Освен това ароматните унгарски ястия са идеални за хладните вечери.

Мистериозна Малта

Малта може да те изненада със своето разнообразие. Един ден можеш да се възхищаваш на бароковите църкви (напр. църквата „Свети Йоан Кръстител“) и на творбите на Караваджо (във Валета, обект на световното наследство на ЮНЕСКО), а на следващия да разгледаш праисторическите храмове на Хаджар Ким и Мнайдра, по-стари от Стоунхендж! Но Малта има и нещо за тези, които предпочитат релаксираща почивка, а именно плажовете с кристално чисти води. Всичко това прави Малта идеална дестинация за city break.

Цветен Лисабон

Ако имаш душата на изследовател, Лисабон, с неговите живописни улици и историческа архитектура като кулата Белем или манастира „Жеронимуш“ ще бъде същинска сбъдната мечта. Разбира се, няма как да пропуснеш прочутите трамваи, виещи се из града. Това е задължително изживяване, което ще ти разкрие автентичното лисабонско ежедневие, пълно с цветове и скрити истории.

Артистична Атина

Атина е един от най-важните културни центрове в цяла Европа. Можеш, разбира се, да посетиш известните музеи, но не е нужно да влизаш в тях, за да попиеш от античното изкуство. Една обикновена разходка ще ти позволи да се възхитиш на впечатляващите руини, скулптури и модерно улично изкуство. В същото време това е едно от най-достъпните места за кратка почивка в Европа с множество атракции не само за любителите на изкуството.