Оферти

Най-доброто от райския остров Бали

   
Най-доброто от райския остров Бали

27 февруари – 9 март 2024
12 дни / 9 нощувки

Някои места по света те докосват така, че имаш потребността да се връщаш там и отново да се видиш огрян в светлина, да поемеш енергия така различна, чиста и древна, да усетиш човешката доброта и великодушие от хора, запазили почитта си към Природата и Човека!

Бали е един от най-известните острови на индонезийския архипелаг. Островът е дом на древна култура, която е известна с гостоприемството си – хинду.

С течение на годините благодатта и очарованието на Бали и неговите жители са спечелили на този малък индонезийски остров многобройни прозвища на възхвала и почит, сред които Островът на боговете, Последният рай, Страната на хилядите храмове и Утрото на света.

Разнообразният пейзаж от хълмове и планини, пресечени крайбрежия и пясъчни плажове, тучни оризови тераси и безплодни вулканични склонове – всичко това представлява живописен фон за колоритната, дълбоко духовна и уникална култура на страната, която има сериозни претенции да бъде раят на земята.

Голям брой културни и исторически  забележителности на фона на зашеметяваща природа, са някои от най-големите му атракции, които превръщат Бали в най-добрата дестинация в света.

Убуд е културен център, толкова красив, колкото и природата, която го заобикаля

Убуд е основен център на балийската култура и местната духовност, който привлича творци и пътешественици от близо век. Въпреки че постоянно нарастващата му популярност означава, че сега този район понякога е толкова оживен, колкото южните квартали на Бали, развитието на Убуд е по-скоро насочено към запазване на традиционната култура.

Той все още е едно от най-добрите места за посещение на храмове, разглеждане на балийско изкуство, наблюдаване на културни танци и представления, както и практикуване на йога и здравословен начин на живот. Може би ще се поинтересувате от духовните лечители и традиционната медицина или ще си купите местни занаятчийски изделия – уникално изваяни дървени скулптури, плод на часове ръчен труд.

 По-хладният климат и буйната растителност на Убуд също го правят идеален за бягство от горещината на плажовете на Бали. Само внимавайте за палавите маймуни, които обитават горите около Убуд.

Ден 1  27.02.2024

10:15ч. – Среща на Летище София, Терминал 2, за полет отпътуване към Денпасар. 
12:40 полет до Доха и пристигане в 18:30.

Ден 2  28.02.2024

Полет в 01:50 Доха-Денпасар и пристигане в 16:30 в Бали. Преминаване през гише за издаване на виза на място – около 35 долара се заплащат от всеки. Трансфер до хотела. Вечеря-комплимент за добре дошли и нощувка.

Ден 3 29.02.2024

Закуска и посещение на няколко забележителности – час ще бъде уточнен с нашия гид на място.
Monkey forest Sanctuary:
В първия си ден в Бали Ви предлагаме игра с балийските маймуни в светилището на маймунската гора в Убуд. В гората на маймуните в Бали живеят почти 600 маймуни! Това е джунгла с площ от 12 хектара (30 акра), която заобикаля стар хиндуистки храм от 14-ти век, разположен в сърцето на Убуд. Това е забавно, семейно и достъпно място, където можете да общувате с животните в по-естествена обстановка, отколкото в зоологическа градина.

Tegalalang rice terraces
Емблематичните оризови тераси на село Тегалаланг, северно от Убуд. Без съмнение са едно от най-красивите места за посещение в Бали. Красивите зелени оризови полета се простират до безкрайност и предизвикват истинско възхищение, проправящи си път между пясъчните плажове, извисяващите се планини и димящите вулкани на Бали.

Cretya Ubud:
Cretya Ubud е частен, луксозен и забавен тераса клуб. Вдъхновена от оризовите тераси на Tegalalang, концепцията на Cretya Ubud на открито се простира на три етажа и предлага фантастична гледка към тучните зелени оризови полета и обширния основен басейн на мястото. Гостите идват тук, за да избягат в оазис на естествено спокойствие, персонализирано обслужване и изкусно подбрани селекции от храни и напитки.

Ден 4  01.03.2024

Закуска и посещение на Tanah Lot Bali и Mason Elephant Park

Tanah Lot Bali – храм на индийски окена, станал известен покрай снимките на филма с Джулия Робъртс и Джордж Клуни – „Билет до РАЯ“.

Mason Elephant Park
Запознайте се отблизо с най-голямото стадо от 31 суматрански слона на Бали. В парка, разположен сред пищни ботанически градини и джунгла,   гигантите могат да бъдат видени да се разхождат, да се потапят в езерото, дори и да рисуват. Ще имате възможност да храните слоновете, да ги галите, къпете и да се снимате с тях. Да се повозите на гърба им и да научите за начина им на живот, хранене, обучение и т.н.

Ден 5  02.03.2024

Ранно ставане и начало на деня – час ще бъде уточнен с нашия гид на място. Посещение на Свещения воден дворец Tirta Gangga и Pura Penataran Agung Lempuyang – така наречените „Порти към рая“.

Tirta Gangga
Тирта Ганга е бивш кралски дворец в източен Бали. Името Tirta Gangga буквално означава „вода от Ганг“, поради което дворецът Tirta Gangga Water Palace Bali представлява лабиринт от басейни и фонтани, заобиколен от красиво поддържани градини и много каменни резби и статуи.

Pura Penataran Agung Lempuyan
Считан за най-стария хиндуистки храм на острова, Пура Пенатаран – или храмът Лемпуянг – се състои от седем различни светилища и се радва на прекрасни гледки във всички посоки, благодарение на разположението си на 1775 метра над морското равнище във високите части на планината Лемпуянг. За да се стигне до храма, трябва да се изкачат над 1500 стъпала.

Ден 6  03.03.2024

Закуска и начало на екскурзиите – час ще бъде уточнен с нашия гид на място. Посещение на Мундук в Бали: Земята на водопадите.
Посещение на водопада Munduk, водния храм Ulun Danu Beratan и оризовите тераси Jatiluwih.

Мундук е скрито бижу, което все още остава малко встрани от утъпканите пътеки и свободно от туристическите маси, които се стичат към Острова на боговете. Това спокойно селце, сгушено високо в планините на Бали, е рай за любителите на природата и преследвачите на водопади. Ще останете очаровани от пейзажа и спокойствието. Там се намира и един от най-свещените хиндуистки храмови комплекси в Бали – Pura Ulun Danu Beratan.

Jatiluwih rice terraces:
Jatiluwih са най-големите оризови тераси в Бали и се състоят от над 600 хектара оризови полета, които следват релефа на плавните склонове на планинската верига Batukaru.

Ден 7  04.03.2024

Посещение на Taman Beji Griya Waterfall – Batung – тук ще преминем през специален ритуал за пречистване, за премахване на негативна енергия и привличане на щастие и просперитет.

Ден 8  05.03.2024

Закуска и освобождаване на стаите в Bebek Tepi до 12:00. Трансфер и настаняване в хотел Hyatt Regency Bali 5*.

Свободно време за плаж и почивка.

Ден 9  06.03.2024

Закуска. Свободно време за плаж и почивка.

Ден 10  07.03.2024

Закуска. Свободно време за плаж и почивка.

Ден 11  08.03.2024

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Освобождаване на стаите към 12:00ч., но все още можем да ползваме басейните и плажа.

Вечерен трансфер до летището за полет до Доха в 00:10 часа (9 март). Пристигане в Доха в 05:00 часа.

Ден 12  09.03.2024

Полет от Доха до София в 07:30 часа. Пристигане в София в 11:40 часа.

За повече информация вижте ТУК.