Турагенции

Космос травел предлага завладяващо пътуване през Източен Сибир

   
Космос травел предлага завладяващо пътуване през Източен Сибир

Източен Сибир категорично е един от най-мистериозните и магични райони в света. Пленителна природа и уникална култура се преплитат в неописуема хармония в този интересен ъгъл на света. Регионът има богата история, както и много интересни забележителности. Определено пътуването до Сибир се счита по-скоро за бутиково преживяване, затова и “Космос травел” се заема с организирането на малка група от 15 души, които да посетят района през юли 2024 г.

Пътуването на туроператора започва от Улан Уде, столица на република Бурятия, част от Руската федерация. Градът впечатлява с уникални атракции и дълбоко вкоренени традиции. Светът на бурятската култура се разкрива в местния Музей на историята. Жителите от друга страна много ценят духовния живот и често могат да се видят шамански ритуали, които носят уникален вкус на древност и мистика. Смесицата от модерни облици и традиционни влияния прави Улан Уде неповторим етнокултурен калейдоскоп в сърцето на Сибир.

В следващите дни приключението на “Космос травел” ще продължи през микс от тайни, закътани места и известни сибирски точки. По време на екскурзията туристите ще посетят най-впечатляващата местна забележителност - езерото Байкал. В сърцето на Сибир, то разкрива една от най-великолепните природни сцени на нашата планета. Пътят ще ги отведе и до пленителната Монголия, която разказва историята с автентични преживявания и уникални красоти.

Цялото преживяване 

ще се разгърне в 13 дни - от 15 до 28 юли. Цените за пакета започват от 4690 евро на човек и включват самолетни билети Истанбул – Новосибирск – Улан Уде и Улан Батор – Истанбул – София, вътрешен полет Даланзадгад – Улан Батор, 9 нощувки в хотели и 3 нощувки в юрти със закуски, обеди и вечери. Освен това покрива медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с "Евроинс", всички трансфери и входни такси по програмата и осигурява водач от агенцията с опит в дестинацията.

Посещавайки езерото Байкал, една от най-вълнуващите спирки е Етнографският музей на народите на Забайкалие - най-големият музей на открито. В този културен храм се разгръща историята на разнообразните етноси, обитаващи този уникален ъгъл на света. Изложбите обхващат традициите на бурятите, руснаците, монголците и други народи, които съжителстват в Забайкалие. От фолклорните обичаи до уникалните ръчноизработени изделия, музеят разкрива богатството и красотата на местната култура. Посетителите се потапят в магията на забравените традиции и богатството на миналото, което е оживено в този уникален етнографски архив.

Баргузинската долина 

е друга вълнуваща спирка от пътуването. Тя е източник на възхищение и вълнение. Тази природна стихия предлага изключителна комбинация от гори, планини и водни пътища. Баргузински хребет, с височина 2840 м, оформява зрелищен хълмист пейзаж, който грабва с величието си. Баргузинската долина е оазис на спокойствие, дълбоко вграден в природата, предоставяйки уникален опит за любителите на пътешествията и ентусиастите на дивата природа, за това и туристите ще имат възможност максимално да се отпуснат сред природата със сауна и плуване в Байкалското езеро.

След преход до Улан Батор групата ще се отправи към пустинята Гоби. Тя е една от най-големите и най-труднодостъпните пустини в света. Но именно там се крие чара ѝ - в дивата природа и загадъчната ѝ красота. Този пустинен свят е дом на уникални видове живот, включително диви коне, двугърби камили и газели Гоби. Номадските племена, населяващи тези труднодостъпни терени, съчетават традиционния начин на живот със съхраняването на природните ресурси. Кацнал пред огромни скали, оформени като ступи, се намира и луксозният лагер Gobi Caravanserai, където групата на “Космос травел” ще нощува. Преди няколко милиона години те са били покрити от океана и днес все още има следи от този морски свят. Тази удивителна варовикова формация, висока 30 метра и дълга 400 метра, съдържа много съкровища като амонити и вкаменено дърво.

Националният парк Gobi Gurvan Saikhan „ Гоби и трите му красавици“ (трите планински вериги, които пресичат парка) определено е хайлайтът на пътуването. Той е същински спиращ дъха с богатата си флора и фауна и разнообразен терен.

След четири дни в пустинята, туристите ще се отправят отново към градската реалност, изпълнени с нови и уникални емоции. Времето сред природата определено има вдъхновяващо въздействие и всеки остава без думи пред красотите на този уникален регион.

В Източен Сибир, Байкал, Бурятия и Монголия се срещат няколко красиви нишки в плетивото на природата - освен богатото биоразнообразие и изумителните пейзажи, тези места са и дом на хора с дълбока връзка с природата и традициите си, от които всеки може да почерпи много и същински да разшири хоризонта си.

Йоана Шомова