Хотели

Pulse Therme е оптималната комбинация между ски и СПА близо до Банско

   
Pulse Therme е оптималната комбинация между ски и СПА близо до Банско

Редуващото се снежно, мразовито, слънчево и топло време през изминалите дни по никакъв начин не възпрепятства хората, които организират или запазват зимните си почивки. Защото времето в планината, макар и със своите краткотрайни капризи, остава перфектно и продължава да привлича любителите на снежните спортове. А какъв по-добър начин да релаксираш след интензивен ден на пистите от едно възстановяващо и зареждащо СПА преживяване. Скиорите и сноубордистите имат категорични доказателства, че бединявайки спорта с релакса, човек същински може да си почине и да загърби ежедневните грижи.

Но кое е най-доброто място, където СПА-то среща зимните спортове? Е, ако говорим за България, то несъмнено е село Баня край Разлог. Селото е известно със своята лековита минерална вода, а местните хотели и СПА центрове се радват на огромен интерес.

Баня се намира на едва 7 км от Банско, което го прави идеалната отправна точка за ски в курорта. Освен това село Баня е дом на най-новия и иновативен СПА комплекс в България, а именно Pulse Therme. Той се налага като най-атрактивното място за минерално СПА в България със своите 6 000 кв. м площ.

Pulse Therme разполага както с външни, така и с вътрешни СПА зони. Водата в село Баня извира с постоянна средна температура около 58° C, с което минералните басейни са отличен избор дори през студения сезон. Това прави външната зона много подходяща за контрастни практики през зимата. Редуването на време в топлата вода и на студено, извън нея, има доказани ползи върху човешкото тяло. Много хора избират такъв тип преживявания по време на СПА ваканциите си, тъй като променянето на температурите от топло към студено и обратно може да стимулира циркулацията в тялото. Това помага за подобряване на кръвообращението и доставката на кислород и хранителни вещества до тъканите. Освен това контрастните процедури подобряват имунитета и метаболизма, което ги прави чудесно решение за всеки!

Във вътрешната част на СПА комплекса също има топли минерални басейни, както и разнообразни термални съоръжения за хидротерапия. Посетителите може да се възползват от уелнес басейн, басейн със звезди, басейн за Кнайп терапия, басейн за терапия за крака с камина, лавандулова сауна и други.

Разбира се, водата сама по себе си притежава мощни лечебни свойства - в изворите на село Баня се откриват минерали като магнезий, калций и калий, считани за ключови за оптималното здраве на костите и ставите. Тези минерали, освен че подпомагат нервната система, спомагат за релаксация и подобряват качеството на съня. Вода, наситена с тези полезни елементи, оказва благоприятно въздействие и върху кожата. Това прави СПА процедурите в село Баня идеален избор за тези, които страдат от кожни проблеми, екземи и подобни затруднения.

Всички тези качества превръщат СПА центъра Pulse Therme в най-иновативния подобен комплекс в България. Заставайки плътно зад идеята за пълен релакс, СПА центърът посреща само лица над 14 години, гарантирайки съвършено спокойствие по време на ползване.

Уелнес зоната разполага със специален ресторант - Aperi Therme, където се предлага вкусно брънч меню до 18 часа. През петък и събота гостуването на различни DJ-и дава един нов прочит на стандартното СПА преживяване. По време на тези партита съчетанието от светлинно шоу и клубна музика създава неповторима атмосфера.

Е, ако има рецепта за щастлива зима, то Pulse Therme са я открили! Уникални преживявания на пистите, спорт и активност са пътят към разтоварването от всичко негативно. В допълнение със СПА процедурите, които благоприятно влияят на здравето, подобна почивка позволява на всеки да се завърне към ежедневието със свежи сили!

Йоана Шомова