Новини Хотели

Зад кулисите на Белият лотос: Лукс и екзотика в хотелите от сезон 3

   
Зад кулисите на Белият лотос: Лукс и екзотика в хотелите от сезон 3

През последните години се появиха телевизионни продукции, които не само станаха хит сред зрителите и обраха наградите на критиците, но и създадоха нови трендове и модни течения.

"Белият лотос" е категоричен пример за това.

Сериалът се нареди сред най-гледаните продукции не само заради драматичните си сюжети и перфектни актьорски изпълнения, но и с локациите на заснемане още от първия сезон през 2021 г.

Тези, които с нетърпение очакват третия сезон на  HBO драмата, вероятно вече са разбрали, че след Хаваите и Сицилия, действието в новите епизоди ще се развива в екзотичен Тайланд.

След месеци на дълго чакане, локациите най-накрая бяха потвърдени от Bloomberg и са толкова любопитни, колкото и хотелите от предишните сезони, пише TimeOut.

На първо място е Four Seasons Resort на остров Кох Самуи.

Той разполага с 60 вили, които се издигат на кокили, заобиколени от високи палми с прекрасна гледка към Тайландския залив.


Гостите на луксозния комплекс могат да се възползват и от СПА център, сгушен сред гъсталаците на джунглата.

fourseasons/kohsamui

Второто потвърдено място е Anantara Mai Khao Villas в Пукет, който се състои от 113 вили с басейни, вдъхновени от традиционни тайландски къщи и огромен ресторант.



anantara/mai-khao-phuket

Макар че новите епизоди на "Белият лотос" ще се излъчат едва през 2025 г., от туристическото представителство на Тайланд вече очакват блясъка на прожекторите да бъде насочен към местните локации.

"За нас е чест, че удивителният Тайланд ще бъде представен като снимачна площадка на дългоочаквания предстоящ сезон на "Белият лотос", заявиха по-рано пред CNN от Туристическият орган на Тайланд (TAT).

"Екзотичната природна красота на кралството, богатите исторически забележителности и разнообразните ландшафти са идеалната среда за споделяне на нашата завладяваща култура, фантастична кухня, първокласни уелнес и луксозни предложения и най-вече на нашите хора и тайландско гостоприемство", допълва организацията.

Джанет Греъм Борба, вицепрезидент по продукцията в HBO&Max, заяви:

"За нас е удоволствие да си партнираме с Туристическия орган на Тайланд, за да изпълним творческата визия и да покажем всичко, което красивата страна Тайланд може да предложи, докато следващата група гости се настанява в "Белият лотос". Освен снимки в Тайланд, третият сезон ще включва и нов актьорски състав. За зрителите обаче остава загадка дали ще видят отново персонажа на Таня, който беше единственият присъстващ и в двата сезона на поредицата.

"Белият лотос" спечели 10 награди "Еми" за първия си сезон, включително за поддържаща женска роля за Дженифър Кулидж, в ролята на Таня. Тя грабна и наградата "Златен глобус" за втория сезон, който спечели и приза за най-добър сериал. Сценарист и режисьор на поредицата е Майк Уайт, който е изпълнителен продуцент заедно с Дейвид Бернад и Марк Камин.