Новини Транспорт

МВнР предупреждава за блокирани пътища в Гърция

   
МВнР предупреждава за блокирани пътища в Гърция

Очаква се да бъдат блокирани пътища в Гърция заради протести на земеделски производители по-късно днес, предупреждават от Ситуационния център към Министерството на външните работи (МВнР). 

От 18:00 ч. до 20:00 ч. днес е планирано стачкуващите земеделски производители в област Халкидики да затворят националния път Солун-Неа Муданя, на кръстовището за гр. Неа Муданя и в двете посоки - Халкидики - Солун и Солун - Халкидики. Очаква се да бъдат предприети действия за блокиране на националните пътища към Коринтския канал, както и протести с тежка техника пред парламента в Атина.

МВнР препоръчва на българските граждани, пребиваващи в и пътуващи през територията на Република Гърция, да се съобразяват с препоръките на местните полицейски власти, както и да избягват районите с активни протестни действия.

От ведомството припомнят, че при необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на страната ни в Атина, както и към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: [email protected]; [email protected] ; [email protected]; [email protected].

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

След като премиерът Кириакос Мицотакис посети протестиращите земеделци в Западна Гърция в четвъртък и ги увери, че правителството ще им помогне "на национално и европейско ниво", вчера фермерите заявиха, че планираните мерки не са достатъчни, за да решат проблемите си.