Анализи Новини Транспорт

Wizz Air: Посетете София, романтична е и пълна с красиви паркове

   
Wizz Air: Посетете София, романтична е и пълна с красиви паркове

Планирате градска почивка през 2024 г.? За съжаление, ръстът в туристическите такси в Амстердам и Париж направи тези популярни дестинации малко по-скъпи тази година. Но няма нужда да се паникьосвате, тъй като има много по-малко известни градове, които са и много по-достъпни.

Експертният екип за пътувания на Wizz Air, цитиран от британския таблоид Express, препоръчва за посещение българската столица София. Тя има красива архитектура и е един от най-достъпните варианти за градска почивка в Европа, посочват още от авиокомпанията.

„Известно е, че България е културна смесица от гръцка, славянска и турска култури, наред с други. Защо не ги изживеете, като се отдадете на романтична вечеря на свещи?

Изпълнена с красиви паркове, можете да се разходите с любимите си хора из някои от зашеметяващите обществени пространства на София, като например Борисовата градина,“посочват още от Wizz Air.

 

Най-високо оценената атракция на София в Tripadvisor е спиращата дъха катедрала "Свети Александър Невски", която е и една от най-фотографираните забележителности в страната.

Булевард „Витоша“ е главната търговска улица на града и идеалното място да изпиете коктейл или да си купите сувенир, съветва туристите екипът на авиокомпанията.

Ако търсите нещо малко по-странно, Музеят на илюзиите предлага забавни и интерактивни експонати, които изглежда предизвикват гравитацията.

Според Numbeo, храна за двама в ресторант струва само 35 евро в София, което прави града идеалната евтина романтична дестинация за британските двойки, завършва вестник Express.