Анализи Новини Хотели

Колко ще ни струва почивката това лято

   
Колко ще ни струва почивката това лято

Колко ще ни струва лятната почивка на българското Черноморие през този сезон? Хотелиери и туроператори по морето уверяват, че няма да има драстично увеличение на цените, въпреки ръста на средната работна заплата и инфлацията. От бранша предвиждат, че ако има завишение на цените на пакетите, то няма да надвишава 10%. Леглото в четиризвезден хотел ще струва от 80 до 120 лева на вечер.

Няма вдигане на цените на почивките на този етап, има точно обратното в момента. До началото на сезона има отстъпки за ранни записвания, които могат да достигнат до 30%. Ние сме обявили нашите цените година по-рано. Няма уважаващ себе си хотелиер, който да започне да вдига цените точно сега. Точно обратното, ако има ранни записвания туристите плащат тези резервации и хотелиерите могат да работят с тези пари вместо да ползват кредитен ресурс", заяви хотелиерът Янчо Парушев.

„Увеличението на минималната работна заплата разбира се ще се отрази в някаква степен на туристическите предприятия, особено по отношение на летния туризъм. Основният разход са сезонните работници. Но в никакъв случай не можем да говорим за драстично увеличение. Колегите споделят, че в рамките на 5 - 10% ще се оскъпи както хотелското настаняване, така и почивката на този етап", допълни Христина Славова от Бургаската регионална туристическа Камара.

В същото време обаче се коментира, че ще има завишение на цените на чадърите и шезлонгите на плажа, заради увеличението на концесионните такси от страна на държавата.