Новини Събития

Замъкът Влюбен във вятъра привлече вниманието на българския щанд в Букурещ с изкуствен интелект

   
Замъкът Влюбен във вятъра привлече вниманието на българския щанд в Букурещ с изкуствен интелект

Българският туристически атракцион на бизнесмена Георги Тумпалов - замъкът „Влюбен във вятъра“, тръгна с „летящ старт“ на поредното си участие в туристическото изложение в румънската столица Букурещ. Участници и гости на изложението имаха възможността за изключително кратко време да се пренесат във времето и пространството и да получат отговор на въпроси от рода на: „Какво би станало ако?“

Какво би станало, ако замъкът в Бран беше построен в България, или как би изглеждал български или испански известен курорт, ако беше в Карпатите? Или бърза разходка във времето показва как ще изглежда известен туристически обект след 1000 години. 

Първоначалният интерес на изложителите, гостите и посетителите преминава през недоверие, учудване и възхищение и води до естествените въпроси: „Ама как така? Истина ли е това?“. Управителят на замъка Янко Кръстев даде само лаконичен коментар, че изкуствен интелект се използва там където не достига естественият, но не се меси в неговата работа с което само засили интригата и интереса.

„За да правим всичко това ние имаме вдъхновението на приказния стил на замъка, който е в основата на неговото магично въздействие. Магията на замъка започва от неговото построяване и като невидима нишка обединява положителните емоции и страсти на всички наши гости и с това привличаме и хилядите туристи от целия свят. Изкуственият интелект само отразява невидимите за нас детайли и ни ги показва така, както той си ги възприема“, каза Янко Кръстев пред TravelNews.

На един от коментарите на румънска медия, че „Това не може да бъде и няма как да се провери дали всичко ще бъде точно така!“, Янко Кръстев си позволи да отговори с един анекдот: „Един свещеник се скарал на художника, който му зографисвал църквата, че бил нарисувал ангелчетата с обувки на краката:

- А, бе ти къде си виждал ангели с обувки?

Отговорът бил:

- А, ти къде си виждал ангели без обувки?“

Вижте как би изглеждал българският замък след 3000 години, или сега ако беше построен в в близост до Ниагарския водопад.