Новини Събития

Варна се представя на най-големия панаир за пътуване и отдих в Бавария

   
Варна се представя на най-големия панаир за пътуване и отдих в Бавария

Община Варна участва в международното туристическо изложение F.re.е в Мюнхен, Германия. Форумът, който е най-големият панаир за пътуване и отдих в Бавария, се провежда от 14 до 18 февруари 2024 г., предава "Черно море".

Община Варна участва на информационния щанд, организиран от Министерство на туризма. Дейностите са в изпълнение на проекта “Варна – магията на морето”. Те се реализират по Програмата за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България на Министерство на туризма. Партньори по проекта са летищния оператор „Фрапоирт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ и един от водещите туроператори в Германия - Schauinsland Reisen.

Основните акценти в представянето на Варна са възможности за морски и ваканционен туризъм, уикенд пътувания, спа и балнео почивка. Курортните комплекси „Св. Св. Константин и Елена“ и „Златни пясъци“ също са сред рекламираните възможности за отдих и почивка. На форума се представят и атрактивни предложения за посещение на региона извън активния летен сезон.

Рекламни материали на немски език, карти и сувенири дават информация за природните забележителности, богатото културно-историческо наследство и транспортната свързаност в града.

На екрана на информационния щанд се излъчват рекламни клипове, атрактивни снимки и кратки видеа за Варна. Посетителите имат възможност да сканират QR код, водещ към немската версия на официалния туристически сайт Visit.Varna.bg, обясниха експертите от Община Варна, участващи във форума.

Изданието на F.re.e е насочено към професионалисти и крайни потребители. По данни на организаторите участват над 1000 изложители от 50 държави и очакванията са броят на посетителите да надмине миналогодишния от 160 000 души.