Транспорт

ITA Airways пуска полет Рим - Дакар

   
ITA Airways пуска полет Рим - Дакар

Рим, 19 февруари 2024 г. – ITA Airways, италианският национален превозвач, има удоволствието да обяви началото на продажбите за новата директна връзка Рим – Дакар, започваща от 3 юли.

Новият полет ще се изпълнява по следното разписание:

• Рим - Дакар с четири седмични честоти: от юли до октомври разписанието включва излитане от Рим Фиумичино в 15:30 ч. (местно време) и пристигане в Сенегал в 19:30ч. (местно време). От 27 октомври тръгването от Фиумичино ще бъде в 15:00 (местно време) и пристигането в Дакар в 20:10 (местно време).

• Дакар – Рим с четири седмични честоти: от юли до октомври излитането от летище Дакар Blaise Diagne е планирано в 23:40 ч. (местно време), с пристигане в Рим Фиумичино на следващата сутрин в 7:20 ч. (местно време). От 27 октомври тръгването ще бъде в 23:50 ч. (местно време) с пристигане в Рим в 6:25 ч. сутринта.

Полетите ще се изпълняват сряда, петък, събота и неделя с новото поколение и технологично усъвършенстван Airbus A321neo.

A321neo е най-големият самолет в семейството на Airbus A320neo и предлага абсолютен обхват и производителност. Ефективен и тих, новият A321neo може да се похвали с повече от 20 процента по-нисък разход на гориво и CO2 емисии на седалка и позволява 50 процента намаление на шумовото въздействие в сравнение със самолети от предишно поколение. Това е първата тясна каросерия, конфигурирана с три отделни класи: бизнес класа (12 места), премиум икономична (12 места) и икономична (141 места, включително 12, предназначени за комфортна икономична). Интериорът на кабината, изцяло проектиран от Валтер де Силва, перфектно въплъщава типичната италианска елегантност и стил.

Откриването на новия полет Рим - Дакар представлява основен продукт за авиокомпанията и вторият нов полет до африканския континент, излитащ през лятото на 2024 г. Това ще позволи на ITA Airways да получи не само стратегически достъп за точка до точка трафик, но също така и за достигане до други дестинации в рамките на двете страни, като по този начин комбинирате развлекателни и бизнес пътувания.

С това ново откриване през летния сезон на 2024 г. ITA Airways ще обслужва 57 дестинации, включително 16 вътрешни, 26 международни и 15 междуконтинентални. В допълнение, в пика на лятото, Компанията ще лети до 10 допълнителни сезонни дестинации, избрани от най-популярните средиземноморски туристически дестинации, включително Гърция, Испания, Хърватия и италианските острови, достъпни чрез директни полети от Рим Фиумичино и Милано Линате (Родос, Ибиса, Палма де Майорка, Менорка, Ираклион, Корфу, Лампедуза, Пантелерия, Сплит и Кефалония - последните две само от Рим Фиумичино).

Новите полети могат да бъдат закупени в каналите за продажба на ITA Airways, през официалния сайт www.ita-airways.com, Контактния център на компанията, туристическите агенции и летищните билетни каси.