Новини Събития

Пътна карта ще решава проблемите на Витоша

   
Пътна карта ще решава проблемите на Витоша

Пътна карта за решаване на проблемите на Витоша обеща кметът Васил Терзиев на дискусия за бъдещето на планината, която бе организирана от Спортното министерство. На нея присъстваха министрите Юлиян Попов, Андрей Цеков, Зарица Динкова и Христо Хинков, както и областният управител на София Вяра Тодева. 

"Витоша е един особен актив, който е свързан и със здравето на софиянци и заради това е един от приоритетите на моя мандат", обясни Васил Терзиев. 

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов обеща до края на март да се изнамери планът за управление на природния парк, който отлежава от 2014 година във ведомството му и да се направят препоръки, които да бъдат пуснати на обществено обсъждане. 

Това бе общо 26-тата среща през последните години, организирана от различни институции, но от предните 25 не излезе нищо. В спортната палата се събраха над 50 човека от различни обществени организации, свързани с планината, както и представители на собственика на съоръженията на "Витоша ски".

Васил Терзиев отбеляза, че най-лесно е да се сменят лифтовете, които обаче в момента не вършат никаква работа, защото тръгват от никъде и водят до никъде. Нямат и никаква подвеждаща инфраструктура, както и паркинги за коли.