Новини Транспорт

Затварянето на Летище Бургас няма да е през активния сезон на 2025 г.

   
Затварянето на Летище Бургас няма да е през активния сезон на 2025 г.

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД продължава да полага всички възможни усилия за развитието на трафика и инфраструктурата на Летище Бургас, като изпълнява съвестно, навременно и изцяло всички свои ангажименти и задължения към държавата, в ролята си на отговорен концесионер и добър работодател на всички наши служители - постоянен и сезонен персонал. Това се казва в позицията на концесионера.
Безопасността на пътниците, клиентите и гостите, както и постоянното увеличаване на пътникопотока са основни приоритети за нас, като компания. В тази връзка „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД уверява, че всяко затваряне на Летище Варна и Летище Бургас е планирано много внимателно и няма да се осъществява в активен летен сезон! Избягването на въздействието върху трафика е основен приоритет при рехабилитацията на
пистата.

От началото на концесията „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД е поел ангажимент да рехабилитира изцяло пистата на Летище Бургас. Бихме искали да уточним, че всяка периодична рехабилитация на летищната инфраструктура е абсолютно необходима, за да може Летище Бургас да оперира по безопасен начин.
Предстоящият ремонт на пистата на Летище Бургас, който ще се осъществи вероятно през 2025 г., все още е в начален етап на планиране и не е окончателно одобрен. Той ще се извършва в най-малко натоварените месеци от годината за летището, така че да не се отрази на летния сезон на 2025 г.!
Припомняме, че на Летище Варна беше извършена успешна пълна рехабилитация на пистата преди 12 години и се наложи 6-месечно затваряне на операциите.
Бихме искали да подчертаем, че “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД работи непрестанно и проактивно за развитието на летния и зимния туристически сезони в България и остава отворен за бъдещо сътрудничество в тази посока с всички заинтересовани страни.
„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД ще оповести пред медиите и обществеността всички подробности около предстоящия през 2025 г. ремонт на пистата на Летище Бургас, веднага след като те бъдат окончателно планирани, каквато активна политика на публичност винаги е спазвана от
компанията, допълват от концесионера.