Новини Събития

Ръстът на полските туристи в България е близо 17%

   
Ръстът на полските туристи в България е близо 17%

Ръстът на полски туристи у нас през 2023 г. е  16,8%,  спрямо 2022 г. “По предварителни данни от туроператорите, реформата която стартирахме замаркетинговата стратегия за Българското Черноморие ще увеличи интереса към България“, това заяви министър Динкова по време на работната среща с Пьотр Борис, държавен секретар в Министерството на спорта и туризма на Полша.

Предпочитаните дестинации за полските туристи у нас са общините София, Варна, Несебър , Приморско,Царево и Балчик. „През изминалата година, в рамките на изпълнението на Меморандума за разбирателство между туристическите ведомства на България и Полша,проведохме експертни срещи за обмен на опит по приоритетни за страната ни политики като Туристическия гаранционен фонд, дигитализацията в туризма и организациите за управление на туристически райони“,допълни министър Динкова и изрази надежда, че междуинституционалното партньорство ще продължи и занапред.

„Аз и моят екип ще продължим да работим по изпълнението на поетите ангажименти в Меморандума. Доброто сътрудничество и разбирателство между двете страни в областта на туризма ще продължи и през 2024 г.“, заяви Пьотр Борис.