Новини Хотели

Хотелиерите в Пловдив настояха за нови авиолинии до града

   
Хотелиерите в Пловдив настояха за нови авиолинии до града

Ръководството на Летище Пловдив се срещна със Сдружението на хотелиерите в Пловдив. Обсъдени са възможностите за разкриване на нови авиолинии до Пловдив и начините за привличане на туристи, които да нощуват в града.

Изпълнителният директор Дойчин Ангелов обясни, че авиокомпаниите търсят парични стимули, които са под формата на маркетингово споразумение, за да гарантират развиването на нова авиолиния. От своя страна членовете на фонда използват възможностите на авиокомпаниите, за да промотират своя продукт или привлекат туристи на своя територия.

Броят на полетите за последната една година е чувствително увеличен, като в момента Фондът за развитие на Летище Пловдив преговаря за разкриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия, Испания, Франция, Австрия и Великобритания. 

Председателят на Сдружението на хотелиерите Петър Денчев се ангажира да запознае колегите си с възможностите за членство във Фонда за развитие на летище Пловдив и начините да се разкрият нови авиолинии до града.

Към момента във Фонда членуват вече девет общини – Пловдив, Чепеларе, Родопи, Сопот, Калояново, Куклен, Хисаря, Съединение и три юридически лица, частни дружества – Пампорово АД, Гранд хотел Пловдив, СНЦ Фонд Феникс. Планиран е и предстои да бъде гласуван в бюджета членският внос на общините Калояново, Сопот, Куклен и Хисаря, след като това вече сториха в Пловдив, Садово и Съединение. Вноските към Фонда се равняват на един лев на жител годишно. Сумите се използват за стимули за авиокомпаниите, за да разкрият нови авиолинии.