Транспорт

БДЖ осигурява над 9 000 допълнителни места във влаковете за националния празник 3-ти март

   
БДЖ осигурява над 9 000 допълнителни места във влаковете  за националния празник 3-ти март

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД ще осигури над 9 000 допълнителни места в съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната. Това се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите през повечето почивни дни за отбелязването на националния празник на България – 3-ти март.

От днес (1-ви март) до 5-и март включително, с увеличени състави ще пътуват влакове по следните маршрути:

София-Варна-София;

София-Бургас-София;

София-Свиленград-София;

София-Горна Оряховица-София;

София-Лом-София;

София-Видин-София;

София-Плевен-София;

София-Петрич-София;

София-Перник;

София-Драгоман; 

Русе-София; 

Пловдив-София;

Варна-Враца-Варна;

Горна Оряховица-Пловдив-Горна Оряховица;

Драгоман-Свиленград;

Мездра-Враца-Мездра;

Перник-Бургас;

Горна Оряховица-Варна.

Клиентите на БДЖ могат да закупуват билети за своето пътуване и онлайн, като системата позволява 30 дневна предварителна продажба. Онлайн системата за продажба на железопътни билети е достъпна на официалната интернет страница на БДЖ - www.bdz.bg, както и на електронен адрес - https://bileti.bdz.bg/.

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 20 % намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Подробна информация за разписанието на влаковете може да бъде предоставена от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството: www.bdz.bg.