Турагенции

Българите избират Хургада за почивка през март за 661 лв.

   
Българите избират Хургада за почивка през март за 661 лв.

Както всяка година, вече хората си правят планове за лятото. Все пак лятната отпуска е най-чаканата през годината - изпълнена с горещи дни край плажа и абсолютен релакс. Е, за пътешествениците в Египет това може да е реалността и през март. Страната разполага с много курортни градчета на брега на Червено море, всяко от които предлага чисти морски води, приказни плажове, хилядолетните забележителности и още много развлечения. Едно от тези места е 

курортът Хургада,

който е идеалното място за отдих, разходки, шопинг и забавления от по-социален характер. Това го прави и идеална спирка за всеки, който търси истинска неангажираща почивка. 

Михаела Ерменкова, маркетинг мениджър на “ТЕЗ Тур”, споделя пред TravelNews: “Преди Египет беше популярна изцяло като екскурзионна дестинация, но в последните години отзивите говорят сами за себе си. Все повече хора дават шанс на Египет като ваканционно място и обикновено остават очаровани. А Хургада категорично е най-предпочитаният курорт!”

Най-подходящото време за почивка в Хургада е през март, особено за туристите от златната възраст 50+. На първо място причина за това е, че по това време на годината времето е страхотно и позволява както дни на плажа, така и разходки и екскурзии в района. По време на летните жеги, това е по-скоро непоносимо. Освен това като цяло курортът е по-малко зает, което прави атмосферата наоколо, а и в хотелите и забележителностите, много по-спокойна. Огромен плюс за туристите на “ТЕЗ Тур” е, че туроператорът предлага пълно обслужване на български по време на екскурзиите. Всичко това, плюс атрактивните цени, прави този тип почивка изключително добро решение.

Следващата група от София заминава на 16 март. До тогава всеки турист може да се възползва от LAST MINUTE оферта, която прави цената на човек едва 661 лв. В цената са включени самолетни билети София - Кайро/Хургада - София с чартърен полет, 20 кг чекиран багаж и един ръчен багаж с тегло до 7 кг, пътнически и летищни такси, 7 нощувки на съответния пансион в хотел по избор на клиента, трансфери по програмата и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на „Евроинс“ с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение.

Най-атрактивната част от предложението е, че и двата курорта са страхотна отправна точка за по-задълбочена експедиция в Египет. Все пак никое пътуване до древната страна не е завършено без посещението на някои от най-важните исторически паметници.

За да се възползват българите максимално от времето си в Египет, “ТЕЗ Тур” предлага допълнителна екскурзия до Кайро. По време на нея ще се разгледат пирамидите в Гиза - единственото останало чудо от Древния свят. Туристите няма да пропуснат и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Историческият музей в Кайро също е част от програма. Той съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони.

Освен посещение на пирамидите и Сфинкса, туроператорът предлага и други увлекателни екскурзии. Луксор е едното място, което не бива да бъде изпускано! Това е най-големият музеен комплекс на открито в целия свят. Той се слави още като древната столица на египетските фараони. Посещението на Луксор включва и Долината на царете, където е открита прочутата гробница на фараона Тутанкамон. 

А като забавления “ТЕЗ тур” са планирали още дайвинг, екскурзия до Райския остров с корабче, посещение на Ел Гуна и уникално преживяване в пустинята, което включва езда на камили, традиционна вечеря, национално шоу и много други изненади.

С пътуване до Египет със сигурност ще успеете да съчетаете почивката с екскурзията. Освен релакс край плажа, Хургада предлага уникален нощен живот, много възможности за шопинг и всички удобства на модерния свят. Забележителностите от друга страна ще ви върнат в древността и ще ви потопят в свят на фараони, история и легенди. Уникалният микс от преживявания, който Египет предлага, е повече от привлекателен и със сигурност е предпоставка за много незабравими спомени. 

Йоана Шомова