Новини Събития

Бордът по туризъм: Разграничаваме се от личностни пристрастия и обвързаности

   
Бордът по туризъм: Разграничаваме се от личностни пристрастия и обвързаности
Изпълнителният директор на Албена Красимир Станев обяви, че напуска НБТ, защото искат оставката на министъра на туризма Зарица Динкова
  Мирослав Иванов

Националният борд по туризъм (НБТ) изпрати своята позиция във връзка със съобщението, че „Албена“ АД напуска организацията. Изпълнителният директор на дружеството Красимир Станев обяви днес, че се оттегля, защото от борда поискаха оставката на министъра на туризма Зарица Динкова, която той от един месец насам ревностно защитава. В позицията на НБТ се казва:

„НБТ е отговорна международно призната организация, която се придържа към най-високи професионални стандарти и изразява постигнатите в консенсус виждания на своите членове по ключови въпроси за развитието на българската туристическа индустрия. Организацията заема принципни позиции и се разграничава от личностни пристрастия и обвързаности, с който и да е министър на туризма.

За съжаление през последните 9 месеца сме свидетели на безпрецедентно разделение на бранша и разбиване на утвърдените практики на институционалното партньорство и конструктивното взаимодействие между бизнеса и държавата. Най-вероятно насочването на огромен ресурс от бюджетни средства за реклама на туризма към много ограничен кръг от ползватели е в основата на това изкривяване.

От учредяването си през 2006 г. до този момент, Националният борд по туризъм винаги е заставал безусловно в подкрепа на всеки свой член, включително и на "Албена" АД“, завършват от организацията. В НБТ влизат най-големите играчи в туризма в България – хотелиери, авиокомпании и ресторантьори.

Димо Христов