Новини Транспорт

Вижте най-луксозните летища по света

   
Вижте най-луксозните летища по света

Най-луксозното летище в света се намира в град с амбиции да изгради най-голямото и най-доброто от всичко: Дубай. Международното летище на Дубай наскоро беше обявено за най-луксозното в света, според проучване на AllClear Travel Insurance.

Аеропортът в Обединените арабски емирства, фокусиращ се върху превръщането на летището в преживяване само по себе си, заема първото място в класацията най-вече благодарение на повече от 70-те луксозни хотела в радиус от 5 км от терминала.

„Дубай, като дестинация, е добре известен в целия свят с лукс и богатство, така че не е изненадващо, че летището му е определено като най-луксозното в света“, се посочва още в проучването, цитирано от T+L.

„Аеропортът е най-бързо развиващият се авиационен център в света и дори има собствен 5-звезден хотел, разположен вътре в самото летище.

С дзен градини, открит плувен басейн, фитнес зала, кина и изобилие от ресторанти – това е място, което със сигурност ще ви накара да се почувствате освежени, преди да се качите на полета си,“ допълват още съставителите на класацията. Проучването изследва повече от 1800 летища и разглежда кои терминали предлагат най-малко 10 салона, какъв е броят на дизайнерските магазини и на луксозните хотели в района. Проверява се и дали пътниците могат да се насладят на луксозни продукти, като шампанско или хайвер, преди да се качат на полета си.

Лондонското летище Хийтроу заема втора позиция в ранглистата благодарение на впечатляващия си брой салони и количеството луксозни магазини. Катарското международно летище Хамад в Доха, което миналата година добави изключителен нов ресторант и салон на Louis Vuitton, заема третото място.

Френското "Шарл де Гол" в Париж и австралийското международно летище в Сидни допълват топ 5.