Заведения Новини

Новият ресторант на хотел Хилтън работи само с местни производители

   
Новият ресторант на хотел Хилтън работи само с местни производители

Новият ресторант на хотел Хилтън – OXBO доближава своите гости до богатството на модерната българската кухня. Следвайки концепцията "From Farm to Fork", която се основава на изцяло местни съставки, ресторантът залага на богатото фермерско наследство на България. По този начин ресторантът гарантира, че всяко ястие в менюто му е комбинация от висококачествени продукти и богати вкусове. 

Демонстрирайки смесица от творчество и изпробвани гастрономически комбинации, OXBO цели да издигне кулинарната сцена в столицата на ново ниво. С устойчиво произведени и изцяло местни продукти, ресторантът поставя нови стандарти за качество и вкус. Освен това, залагайки на български производители за изграждане на своето меню, ресторант OXBO подкрепя българския бизнес и местната общност.

Интериорът и цялостната визуална концепция на новооткрития ресторант успешно пренасят природния пейзаж от известния „Южен парк“ в периметъра на хотела. Зеленият и естествен интериор на OXBO създава уютна и приветлива атмосфера и подчертава мисията му за опазване на околната среда. 

За любителите на кулинарните приключения, ресторант OXBO планира ежемесечни събития, в чиито епицентър ще бъде модерната фюжън кухня с богата палитра от местни продукти и вкусове.

Първото събитие от серията ще бъде посветено на висококачествените български вина, представени от един от най-видните български сомелиери – Михаил Марковски. Винената вечеря в OXBO ще се проведе на 28-ми март от 19:30 ч. и ще съчетае богата селекция изискани местни вина със специално подбраните за повода кулинарни шедьоври на ресторанта.