Заведения

Ресторанти със звезди Мишлен в Европа, където можете да хапнете за под 30 евро

   
Ресторанти със звезди Мишлен в Европа, където можете да хапнете за под 30 евро

Кои са най-евтините ресторанти със звезди Мишлен в Европа? Един интересен въпрос, на който реши да отговори американското списание Chef’s Pencil, прочуто с високо оценените си готвачи, рецепти и кулинарни съвети.

Как можете да ядете ястие със звезда Мишлен, без да плащате много пари? „Както гласи популярната мъдрост, храненето в ресторант със звезда Мишлен е уникално и важно събитие, но тези ресторанти и гастрономия могат да бъдат доста смущаващи поради високите си цени.“

Chef’s Pencil обаче изброява най-достъпните места със звезда Мишлен в Европа.

За тази цел списанието анализира менюта от стотици ресторанти в цяла Европа, за да открие кои са с най-ниски цени. Всички тези ресторанти предлагат тристепенно меню.

Ресторанти със звезди Мишлен под 30 евро

Може би не е изненадващо, че седем от десетте най-достъпни ресторанти със звезда Мишлен в Европа се намират във Франция. Що се отнася до останалите, повечето от избраните ресторанти предлагат сравнително евтино „ястие за деня“ на обяд (със сигурност по-достъпно от обичайното луксозно меню на вечеря).

Най-достъпният ресторант Мишлен на континента е в Испания. Насочете се към L’Antic Molí в Улдекона, на около два часа южно от Барселона, където главният готвач Висент Гимера Салес предлага вкусно меню за обяд само за 20 евро.

Унгария също е фантастична дестинация за любителите на храната – нейната столица, Будапеща, дори беше избрана за втората най-недооценена дестинация за храна в света. Страната е дом на седем ресторанта със звезди Мишлен, които таксуват много по-ниски цени, отколкото в Западна и Северна Европа.

Въпреки че Италия не е съвсем достъпна, има един ресторант със звезда Мишлен в Торин, където можете да хапнете особено добре само за 30 евро.

 

10-те най-достъпни ресторанта със звезди в Европа

L’Antic Molí, Улдекона, Испания, 20 евро на човек

La Robe, Монтейгу, Франция, 24 евро на човек

Hostellerie la Montagne, Colombey-les-Deux-Églises, Франция, 25 евро на човек

Les Clefs d’Argent, Mont-de-Marsan, Франция, 25 евро на човек

Ресторант Essência – Tiago & Éva, Будапеща, Унгария, 25 евро на човек

Хотел Restaurant Le France, Villers-le-lac, Франция, 26 евро на човек

Le Mascaret, Blainville-sur-Mer, Франция, 26 евро на човек

Силабарио, Виго, Испания, 27 евро на човек