Заведения Новини

Силвена Роу: И моето заведение в Дубай беше наводнено, наложи се да затворя

   
Силвена Роу: И моето заведение в Дубай беше наводнено, наложи се да затворя

Някои от големите пътища все още са затворени след наводнението в Дубай. След такъв дъжд обаче въздухът е много свеж. Много рядко тук има хубав въздух. Това коментира през вайбър шеф Силвена Роу, която вчера кацна на международното летище в Дубай от Лондон, по бТВ. Тя живее в емирството от 10 години. Има много хора с изпуснати полети, каза Роу. В емирството не са падали такива дъждове от 1949 г. Трябваше да затворя и моето заведение за два дни, имаше вода, днес ще го отворя. За 24 часа се изваляха 254 мм дъжд. Нормалното за година са 80 мм. Паднаха валежи, равностойни на тези за 5 месеца в Лондон, коментира още шеф готвачът. 

„Моят полет беше единственият, защото всички други бяха канселирани. Закъснението беше от 6, не знаех какво да очаквам. Цялото летище обаче беше напълно сухо, на места имаше пясък. Бавно и спокойно очакват да започнат отново бизнеса си, обясни Роу. 

„Много коли са оставени просто ей така по средата на улиците. Те явно са заседнали по време на наводненията. 90% от улиците вече са разчистени в Централен Дубай, наводненията, които виждаме са по-встрани“, обясни още Силвена Роу.

Това е абсолютен знак на климатична промяна. Те много бързо се справиха, изчистиха, оправено е, уредено е добре, коментира Силвена Роу.