Заведения Новини

В Рейкявик бирата е 20 лв. в ресторантите

   
В Рейкявик бирата е 20 лв. в ресторантите

Идва лято, а с него и желанието за хубава студена бира. Но когато става въпрос за цената на една бира, в Европа има огромни разлики. В някои градове бирата е наситина евтино пиво, в други, ще ви излезе солено. Ето как вървят цените на бирата в европейски градове.

Средната цена на бирата в София в ресторант е 2 евро или 4 лева, показва справка в сайта Numbeo. Това изглежда е сред приемливите цени на напитката. Толкова ще платите и в Северна Македония. Единстените държави с по-евтина бира са Молдова и Беларус. 

Бирата в Букурещ струва средно около 5,30 лева. В Будапеща е малко по-евтина и излиза около 5 лева. В Мадрид обичат да пият бира през лятото даже имат лек коктейл, наречен Clara, който се прави от бира и фанта лимон. Цената на бирата там е 7 лева. 

По гръцките курорти на Халкидики и в Солун бирата в ресторанта се продава сред за 8,50 лева. 

Градовете с най-скъпа бира изглежда са Рейкявик, и Осло, следвани от Рим и Париж. В рейкявик цената на бирата в ресторант е 10 евро или 20 лева. 19 лева излиза напитката в Осло. В Рим напитката в заведения струва 5 евро или 10 лева, докато в Париж цената скача на 7 евро или 14 лева. 

Бирата в Амстердам и Брюксел върви по около 8-10 лева.