Заведения

Готвачът Гордън Рамзи открива най-високия ресторант в Лондон

   
Готвачът Гордън Рамзи открива най-високия ресторант в Лондон

Британският ресторантьор и известен готвач Гордън Рамзи ще разшири империята си с пет нови обекта в Лондон, като всички ще са в една сграда и част от тях ще е най-високият ресторант в града, предаде Пи Ей мидиа/ДПА. През февруари Разми ще отвори Lucky Cat на 60-ия етаж в офис сградата 22 Bishopsgate, която е най-високото бизнес здание  в Лондон. Там ще се предлага меню, вдъхновено от азиатската кухня, с 360-градусова гледка към Лондон. Заведението ще се разшири до Lucky Cat Roof Terrace за коктейли и забавления на покрива на зданието до 3 ч. сутринта.

На 60-ия етаж ще бъде разположена и масата на готвача с 14 места - разширение на ресторанта "Гордън Рамзи" в Челси, като така ще бъде отбелязан четвърт век от създаването му и 22-рата годишнина от получаването и поддържането на три звезди "Мишлен", отбелязва ДПА.

Заведенията на Рамзи ще отнемат титлата за най-високо разположен ресторант в Лондон от Duck & Waffle, намиращ се на 40-ия етаж в близката кула Salesforce. На 59-ия етаж в 22 Bishopsgate ще се намира клон на веригата Bread Street Kitchen & Bar на готвача, в който ще се сервират следобеден чай и коктейли като част от менюто и ще има панорамна гледка.

В същата сграда ще отвори врати и Академията на Гордън Рамзи, където клиентите ще могат да усъвършенстват уменията си в редица умения - от приготвяне на паста до смесване на коктейли, планирани като социални или корпоративни събития.

"Това е нещо повече от откриване на нови ресторанти - това е важен етап за нашия бизнес", казва Рамзи. "Ние не само започваме най-висококачествените готварски преживявания в Лондон, но и създаваме оживен кулинарен център в невероятната сграда 22 Bishopsgate". Той отбелязва, че няма търпение да сподели "това уникално кулинарно преживяване с нашите гости". Резервациите за новите ресторанти на Гордън Рамзи ще започнат през септември, отбелязва ДПА.