Заведения Новини

Ресторант Omara в Поморие е на шеф Михаела Кокинова от ‘Хелс Китчън’

   
Ресторант Omara в Поморие е на шеф Михаела Кокинова от ‘Хелс Китчън’

Емблематичният ресторант и клуб „Omara” в центъра на Стария град в Поморие тази зима бе преобразен в гастрономическо ателие, пише "Флагман". Преди седмица заведението отвори врати и впечатли първите си посетители с модерен и изискан прочит на световните тенденции както в интериора, така и в менюто си. Местните и гостите на града са на мнение, че такъв обект досега в Поморие не е имало и той ще бъде високо оценен през настъпващия летен сезон.

Зад новата концепция на заведението стои талантливата Михаела Кокинова – Михайлова от „Хелс Китчън“. Поморийката бе сред отличаващите се участници в кухнята на шеф Виктор Ангелов в третия сезон на кулинарния формат.

Русокосата амбиция не се задоволи със славата и уменията, които успя да натрупа в предаването, а продължи да се развива. Шеф Кокинова – Михайлова завърши престижната френска академия за кулинария „Cordon Bleu“ Paris и получи отличието „Grand Diplome” за завършен едногодишен курс на най-високо ниво. Видно е, че наученото там е добре представено в новото меню на ателие „Omara”.

"Omara" се намира на адрес ул. Княз Борис I  №53 ( на гърба на читалище “Просвета“. Следващият месец предстои откриване на летния обект ресторант Омар est 1996, намиращ се на крайбрежната алея

От близо година Михаела вече е семейна. Тя и съпругът ѝ Калоян Михайлов са вложили много работа и старание в реализирането на новата концепция на „Omara”. Калоян допълва с креативност своята съпруга. По негов проект е голяма част от интериора, приносът му ще усетите и отпивайки от свежите авторски коктейли, които ще ви сервират през лятото тук.

Заведението печели клиентите си с висококачествена храна, приготвена със старателно подбрани продукти от местни производители. Българският произход на суровините е приоритет за шеф Кокинова - Михайлова и тя лично ги е подбирала за рецептите си, представляващи съвременен прочит на класически средиземноморски и традиционни за региона ястия.

Модерен и стилен интериор и изключителна градина с естествена пищна растителност са допълнителните акценти, които правят първото впечатление от заведението в запомнящо се.

Характерните шатри със сепарета на „Omara” са запазени, но напълно преобразени. Вечерният облик на заведението се оформя от акцентното осветление в градината – оригинални лампи с форма на палми, хвърлят нежна светлина и превръщат пространството в приказна страна.

OMARA Atelier Gastronomique е новото място в морския град, което има потенциала да се превърне в притегателен център за посетители от всички възрасти.

Димитър Кокинов (вляво), Михаела, Златка Кокинова и Калоян Михайлов. Цялата фамилия позира заедно на дипломирането на русокосата красавица

Известната в региона фамилия Кокинови има зад гърба си десетилетия успехи в ресторантьорския бранш и по всичко личи, че може още да покаже. Новото поколение в лицето на шеф Михаела има амбицията да надмине постиженията на всички досега.

OMARA Atelier Gastronomique работи всеки ден. Резервации се приемат тел.: 089 993 4602.