Заведения Новини

Бирата и цацата поскъпват по Черноморието

   
Бирата и цацата поскъпват по Черноморието

Поскъпването ще е в разумни граници

Още с откриването на сезона крайбрежните заведения вече са пълни с клиенти и тази година, както, се очаква най-предпочитана да бъде класическата комбинация - бира и цаца. Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да задържат цените в разумни граници, въпреки това обаче, се очаква леко повишение спрямо миналата година. 

 „Картофите със сирене, бирата, цацата, това са неща традиционни по сезона на Черноморието. Българинът ги харесва и обича", споделя собственик на заведение пред "Нова телевизия".

Цената е почти без промяна спрямо миналата година. Според него цената в собственото му заведение е ниска, като варира между 14 и 15 лева за една голяма наливна бира и порция цаца. Картофите пък струват между 5 и 6 лева, а разликата е в добавянето на сирене към тях, обяснява още Гатев.

 Въпреки, че пържената риба от години бие рекордите по поръчки, има и клиенти с други предпочитания.

„Това, което забелязвам е, че при българина навлиза една култура на гръцката храна, и общо гръцката кухня. Имаме невероятни разядки. Неща, които идват директно от Гърция - тирокафтери е много популярна разядка. Имаме също лека нотка в азиатската кухня, като адана кебапа, който приготвяме тук на момента", споделя още управителят на заведение по Северното Черноморие.