Заведения Новини

Ето кои са най-добрите барове в Атина

   
Ето кои са най-добрите барове в Атина

Джорджия Георгакопулу е награждаван майстор на коктейлите и нейният бар - The Clumsies е печелил награда за най-добър коктейл. Мнението на Джорджия е, че Атина никога не почива, а ако сте почитатели на коктейлите и нощния живот, тогава обърнете внимание на нейните съвети при избора на заведение.

Дамата разкрива пред BBC някои от любимите места, където качеството и оригиналните идеи на Дионисий се прокрадват в популярните коктейли.

Атина запазва своята алкохолна и социална традиция в продължение на 2 хилядолетия. Византийската ера не успява да прекъсне традицията на таверните и звуците на бозуки. Османската империя също не може да спре този наплив, а някъде през 1832 г. след освобождението, гърците продължават своята активна дейност.

Георгакопулу признава, че някои от популярните коктейли продължават да се предлагат в гръцката столица, но все повече бармани използват гръцки джинове като Mataroa и Votanikon. Ако това лято смятате да посещавате Атина, това са някои от добрите барове, където мнозина могат да се насладят на високо качество.

Най-добрите класически коктейли се предлагат в бар Galaxy. Това е един от най-старите барове - отворил е врати през 1972 г. Вратите се отварят точно в 5 часа следобед. Млади и стари гости са готови да се потопят в атмосферата. Предпочитано питие на този бар е Dirty Gin Martini. Освен алкохол в малки чаши, гостите получават и бял хляб с текстура от зехтин. Тук няма да откриете някакви магически съставки и странни изпълнения, подгответе се за класически бар с подготвен персонал.

Where to Go - Bars in Athens, Greece - Galaxy Bar, Hilton

Бар Feelin`Good се намира близо до Акропола и често е добра възможност след по-сериозна и гореща експедиция. Барът е построен в бивша пекарна. Собствениците са оставили класическия под, но разчупват обстановката със светлинни реклами, посочващи вечерните забавления. Тук пристигат най-различни диджеи, както и музикални изпълнители. Предпочитаната тематика е на американски блус, джаз и хип-хоп. Освен някои стандартни американски питиета като Grasshopper, Джорджия предлага да опитате и коктейл Garibaldi - кампари и портокалов сок в интересно процентно разпределение. Гладните могат да си поръчат и пилешки крилца с барбекю сос. Заведението предлага калифорнийски вина, тъй като вдъхновението идва директно от САЩ.

Feelin' Good: Με αμερικάνικο αέρα στο Κουκάκι - The FNL Guide

Бар Line изненадва всички със своите зелени идеи и коктейли. Барът е екологично настроен и се класира на 12-то място в класацията на най-добрите заведения в света. Основната цел е да няма абсолютно никакви загуби при сервиране и обслужване на клиентите. Line разполага с малка дестилерия, за да произвежда алкохолни продукти с помощта на сезонни плодове.

Line Athens: Ένα αυθεντικό ινστιτούτο ποτού και φαγητού

Drupes Spritzeria е заведение в италиански стил. Мнозина го определят като "Малката Италия на Атина" и най-вероятно е така, съдейки по броя италиански посетители, желаещи да задоволят носталгията си. Джорджия твърди, че това е мястото за най-добрия аперол, поднесен с различни сирена. Заведението комбинира италианското спокойствие с атинянска креативност. Колекцията от италианско вино е поставена там, за да завърши цялата картина. Il Figo е коктейлът, който трябва да опитате.

Where to Go in Athens for Aperitivo - Greece Is

Феновете на джаз музиката ще трябва да потърсят Jazz in Jazz. Това е заведение, създадено по модела на Ню Орлиънс. Джорджана го нарича "скъпоценния камък на класическите барове". По стените са разположени най-различни черно-бели снимки на легенди от миналото. Собственикът разполага със сериозна колекция от аудио касети - предпочитани за меломаните на този стил - и често създава една незабравима атмосфера на своите гости. Запазете мястото си по-рано или се постарайте да сте сред първите гости - барът няма достатъчно място и бързо се пренаселва.

Jazz in Jazz is one of the best places to party in Athens

Barreldier е мястото за отлежали напитки и високо качество. Предлаганите коктейли, които трябва да опитате, са White Negroni и Adonis. Това е единственото място, където се предлагат в цяла Атина. Рецептите се предават само в семейството, следователно този бар ще изненада абсолютно всеки почитател на качествени коктейли.

Barreldier | Nightlife | Official Athens Guide