Заведения Събития

Какви са цените в Кавала и Тасос?

   
Какви са цените в Кавала и Тасос?

Наистина ли цените в южната ни съседка тази година са по-високи?

От началото на годината слушаме как цените в Гърция тази година се увеличават и как става все по-скъпо за почиване там. Дали обаче това е така?

Проверка на businessnovinite.bg показа, че в Северната част на Гърция, Кавала и на остров Тасос няма съществено поскъпване на храните и напитките. Някои неща са с малко по-високи цени, но в никакъв случай не е нещо драстично. Същото важи и за магистралните такси. Техните цени са около 2-3 евро в зависимост каква част от магистралата ползвате.

Цената за кола с четиричленно семейство за ферибота към Тасос струва 35 евро в едната посока. От Керамоти за Тасос ферибот има през половин час.

Цени по заведенията

Цената на едно кафе еспресо е 2 евро или 4 лева. Фрапето пък е 3 до 4 евро в зависимост от заведението. Капучиното върви в същия диапазон. Цените са абслютно същите като тези от миналата година по това време.

Продуктите на Coca-Cola от 250 мл. струват 2,50 евро или 5 лева. Същата е цената и на студения чай. Фрешовете струват около 4 евро или 8 лева. Бирата върви около 3-4 евро.

Гръцката салата струва около 8-9 евро. Порция гирос излиза около 10 евро. Солидна порция мусака струва около 10-11 евро. Пържените калмари струват около 12 евро, а октопод на грил излиза около 16-17 евро. Бургери може да харнете за около 12 евро.

Алкохолните коктейли по плажните барове вървят между 7 и 10 евро в зависимост от плажа и коктейла.

Цените в магазините на много от продуктите са като тези в България.