Заведения Новини

Как България да привлича туристи чрез кулинарни преживявания?

   
Как България да привлича туристи чрез кулинарни преживявания?

Ресторантьори, хотелиери и експерти по безопасност на храните ще участват в дискусия на тема: "Влияние на тенденциите в храните и тяхното качество върху туристическия сектор". Организатор е Сдружението за достъпна и качествена храна.

Може ли България да привлича туристи чрез кулинарни преживявания, и колко важни са партньорствата между хотелиери и ресторантьори за създаване на комплексни туристически продукти - това са част от темите, които участниците в кръглата маса ще обсъдят. 

Андрей Велчев, председател на сдружението-организатор е оптимист, че имаме какво да покажем.

"Веднъж завинаги трябва да покажем, че българските храни, предлагани в заведенията за хранене, са на нивото на гръцките и другите туристически услуги, които се предлагат малко след нашата граница", посочи той.

Популярността на кулинарния туризъм нараства непрекъснато и ресторантите трябва да се възползват от факта, че все повече стават хората, които пътуват за да опитат качествена и интересна храна.

Най-вече малките населени места и селата, които са предпочитана дестинация за много от хората, които пътуват извън големите градове. Те се наричат гурмани. Четейки по различните форуми и социални групи, те идват да опитат неща, които ги има основно и само в България, заяви още Велчев.  

В рамките на кръглата маса ресторантьорите ще обсъдят влиянието на тенденциите в храните върху туристическия сектор, а експертите от Агенцията по храните ще помагат за възможността предлаганата храна да бъде не само вкусна, но и безопасна.