Заведения Новини

Ресторант в Италия таксува с 58 евро посетители, за да им разреже торта за рождения ден

   
Ресторант в Италия таксува с 58 евро посетители, за да им разреже торта за рождения ден

Ресторант в Италия таксува с 58 евро свои клиенти, за да им разреже торта за рождения ден. случаят е от град Арецо, където семейство празнувало рождения ден на майката. Хората попитали дали могат да донесат торта, която е изработена в сладкарница. В края на вечерта празнуващите получили сметка от 659 евро, като в нея били отбелязани и 58 евро за разрязването на тортата и донасянето на парчетата до масата.

Цената на услугата се оказала по-скъпа от самата торта, която струвала 45 евро. От ресторанта таксували с 4,50 евро разрязването на всяко едно от парчетата за 13-те гости на рождения ден.

Собственикът на ресторанта коментира пред италиански медии, че сервират основно ястия, които са приготвени в тяхната кухня и така се опитват да обезсърчат тези, които внасят неща отвън.

„Ако вземем предвид, че в Арецо средната такса за покритие е 2,50 евро на човек, няма толкова голяма разлика. Моят ресторант е отговорен за разходите на сервитьора, който обслужва масата, съдомиялната машина и други свързани услуги. По някакъв начин трябва да ги възстановим", коментира собственикът на заведението. Той все пак признава, че в тази ситуация служителите му не са проявили гъвкавост и е можело да намалят таксата или дори да не я начисляват.

„По-добре 50 евро по-малко и хората да се прибират щастливи, отколкото това недоразумение, от което всички сме ощетени.“

Това не е първият подобен случай в Италия. Миналата година друг ресторант изненада неприятно клиентите си като ги таксува  20 евро за разрязването на торта за рожден ден./DailyMail