Заведения Новини

Michelin добави 11 ресторанта в Ню Йорк към своя гид за 2024 година

   
Michelin добави 11 ресторанта в Ню Йорк към своя гид за 2024 година

Michelin гидът за Ню Йорк вече включва над 400 заведения, обхващащи разнообразни кухни, стилове, техники и интериори. В сряда Michelin обяви, че е добавил 11 наскоро отворени ресторанта от различни райони към очаквания гид за септември 2024 година.

Michelin добави 11 ресторанта в Ню Йорк към своя гид за 2024 година

От 1900 година френската компания за гуми изпраща инспектори по целия свят, за да открият и награждят кулинарни съкровища и да определят дали те заслужават звезда. Най-новите попълнения в Ню Йорк попадат в раздела „препоръчани“ в гида, което автоматично ги поставя в надпреварата за наградите Bib Gourmand или звезда по-късно тази година на Церемонията на Michelin гида за Ню Йорк, чиято дата все още не е обявена.
Предлагаме бърз поглед върху новите имена за гостите на града и за нюйоркчани, които жадуват да си запазят място в най-желаните ресторанти за 2024 г., преди евентуална звезда Michelin да ги направи напълно недостъпни. Ето новите попълнения – от Трибека до Форт Грийн:

Michelin добави 11 ресторанта в Ню Йорк към своя гид за 2024 година

Blanca е малък tasting (дегустационен) бар с 12 места в задната част на италианския ресторант Roberta’s в Бушуик. Той отвори отново врати през януари тази година с шеф готвач Виктория Блейми начело. Блейми вдъхва живот на мястото с добре подбрано меню, вдъхновено от чилийското й наследство, включващо empanadas от Dungeness рак, грилован фазан с изсушено зряло месо и стриди с крем от каламанси. Първата версия на Blanca, която работи от 2012 до 2020 г., спечели звезда Michelin, което повдига въпроса: Ще успеят ли отново с Блейми, която прокарва нов път напред?

Eulalie в Трибека е типичен френски ресторант с четири ястия по меню prix fixe, който помага на нюйоркчаните да си спомнят по-личния период в fine dining – когато менюта се пишеха на ръка и резервации се правеха само по телефона с човек на линията.

Ilis е нов скандинавски концепт-ресторант, който се впуска в екологичната храна. Гостите могат да изберат от списък със съставки в Market Menu, като всяка от тях се предлага като à la carte ястие, или от специалното меню на шеф готвача, наречено Field Guide. Атмосферата на мястото е загадъчна и дава път на устойчивата, дива храна и неочаквани придружители като хибриден цитрус, състоящ се от мандарина и кумкуат.

Michelin добави 11 ресторанта в Ню Йорк към своя гид за 2024 година


Le B, ресторант на шеф Ангие Мар, съчетава кулинарните влияния от китайското й наследство с традиционната френска кухня в този скъпоценен камък в Гринуич Вилидж. Луксозното синьо кадифе и белите покривки за маси създават пищна обстановка за богати и вкусни ястия, като синя риба тон и хамачи, crêpes Suzette, паста „заек, удавена в вино“ или „Патенце и черешово дърво“ с flambé череши.
Massara се фокусира върху региона Кампания в Италия с ястия, които Michelin описва като „силни и умни.“ В менюто се намират домашно приготвени пици и пасти с поетичен привкус, като например “If Pasta Fredda Was Eaten in Amalfi“ – завъртяна купчина студени спагети с бадеми, гамбро розо и морски таралежи.

Michelin добави 11 ресторанта в Ню Йорк към своя гид за 2024 година

Penny предлага изобилие от морски дарове. Michelin хвали мястото за пълнените калмари с хариаса, изключително подбраните сурови бар предложения и восъчните фасулчета с кaцуобуши. Освен това, за своето изцяло океанско меню, ресторантът предлага качествено шампанско и бели вина, наливани ледено.


Sailor в Форт Грийн впечатлява с простичките си ястия, сервирани по време на обяд и вечеря. Печени бадеми с чесън и розмарин, Цезар салата и яйца със сол от целина говорят сами за себе си. Други, по-разкошни опции включват пържолата с пържени картофи и сос béarnaise за 120 долара или печеното пиле с йогурт и халапеньо.
Sushi Sho, воден от шеф Кеижи Наказава, се изкачи в списъка на най-препоръчваните заведения на Michelin и беше обявен за „an omakase like no other.“ Очакваният японски ресторант е нов в Ню Йорк тази година, но шефът вече управлява 20 уважавани суши дестинации в Япония.

Michelin добави 11 ресторанта в Ню Йорк към своя гид за 2024 година

Tadhanà е първият ресторант на признатата Франсес Таригa, бивш личен готвач на кралското семейство в Обединените арабски емирства. Менюто подчертава разнообразната кухня от 7,000-те острова на Филипините.
Отивайки на запад от Филипините за тайландска кухня в Upper East Side, гидът добавя Tha Phraya в списъка заради семейния стил къри от Пукет, пролетните рулца с севернотайландска наденица и специализирани коктейли, почитащи тайландските храмови фестивали.
Елегантните китайски ястия, вдъхновени от бабата на собственика Болун Яо, се приготвят с френски усет в Ying Tao. Шеф готвач Якоб Бастер играе с текстурата и вкуса с модернизирани варианти на копринени соеви сосове, нудъли, ориз и протеини.