Заведения Новини

Октопод с фава от Санторини е кулинарен хит в ресторант KUZINA

   
Октопод с фава от Санторини е кулинарен хит в ресторант KUZINA

Известни журналисти от различни медии в София имаха удоволствието да се съберат на специален медиен обяд в най-новото популярно заведение в столицата – KUZINA. Това кулинарно събитие предложи на гостите едно неповторимо изживяване с ексклузивно меню, приготвено лично от шеф готвач Стефанос Стамидис, който успя да вдъхне нов живот на традиционната гръцка кухня.

Менюто включваше разнообразие от изискани ястия, които впечатлиха не само с вкуса си, но и с елегантното представяне. Сред специалитетите, които журналистите имаха привилегията да опитат, бяха:

• Салата с месо от средиземноморски рак и авокадо дзадзики
• ⁠Октопод с фава от Санторини • ⁠Фета сирене с хрупкави фило кори ,фермерски мед и сусам
• ⁠Кюфтенца от тиквички с микс гръцки сирена и гръцки йогурт
• ⁠Пастицио Тартар /хрупкави макарони,говежди Тартар,отлежало сирене Гравиера,яйчен жълтък
• ⁠Морски Дарове Гюветци
• ⁠Калмари с Тарама и мастило от сепия ,маринован морски копър
• ⁠Телешки бузи "Софрито"с пюре от кореноплодни зеленчуци и черен чесън.
- Специални десерти за споделяне, които завършиха празничното събитие по неповторим начин.

Всеки детайл от обяда бе прецизно подбран, а ястията съчетаха автентичните гръцки вкусове с модерен прочит, което остави гостите приятно изненадани. Всяка хапка представляваше съвършена хармония от вкусове и текстури, която разкриваше майсторството на шеф Стамидис.

KUZINA, с интериор, вдъхновен от традициите на гръцкото гостоприемство, вече е едно от най-предпочитаните места за срещи и кулинарни изживявания в София. Ресторантът се отличава с уникалната си концепция:

„Традиционна гръцка кухня, сервирана с модерен прочит – добре дошли в нашата Kuzina, където простите вкусове се претворяват в съвременни шедьоври. Добрият вкус при нас е преживяване и точно както гърците обичат, създадохме меню, предизвикващо те да споделяш – храна, преживявания или истории, тук изповядваме философия на всеобща наслада."