Новини Събития

Ханой е най-добрият град за туризъм в Азия

   
Ханой е най-добрият град за туризъм в Азия

Ако искате да опознаете малко повече от азиатската култура или планирате да отделите няколко дена за една по-приятна почивка, тогава трябва да се насочите към Ханой. Виетнамският град е награден от Световните Туристически награди за един от най-добрите, предлагащ перфектна краткосрочна почивка с достъп до истинската виетнамска култура, пише изданието Timeout.

Ханой получава подобна награда за трети път в тази категория и има защо. Гостите споделят, че са се насладили на цветните панорами, доброто обслужване, както и на различните културни точки, задоволяващи нуждата от исторически туризъм. Градът е награден и с още един приз - културна точка на Азия за 2024 г.

Ханой е на близо 1000 години и не трябва да се изненадваме от факта, че е едно от малкото места, където човек може да си поръча оригинални копринени дрехи, както и да се наслади на най-различни СПА процедури, включително с традиционни билки. Любими места, които туристите посещават са жп улицата, Храмът на литературата, Музея на жената и всички, които искат да посетят легендарния залив Ха Лонг, просто трябва да отделят няколко часа за пътуването си.

Ханой предлага достатъчно и се налага като една от предпочитаните дестинации в Азия. Останалите номинирани градове са Токио, Алмати и Сеул. Нито един от тези градове не е успял да изпъкне с повече предлагани възможности, което позволява на организаторите на този конкурс, да връчат за пореден път приза на Ханой.