Заведения Новини Събития

Голямата маса събира съседите на ул. Оборище тази събота

   
Голямата маса събира съседите на ул. Оборище тази събота


Събитието "Голямата маса" се завръща с второ издание тази събота (21 септември) и с два пъти по-дълга маса на ул. "Оборище". Тя ще бъде разположена в отсечката от ул. "Асен Златаров" до ул. "Васил Априлов", като мотото отново е "Донеси храна, опознай съседа".

Този път ще има и голяма маса за деца, организирана с подкрепата на ИКЕА, на която ще се случват разнообразни работилници и занимания. Специални гости ще бъдат чуждестранните съседи от посолствата в района на "Оборище", които са поканени да донесат по нещо от националната си кухня. Второто издание е част от Европейската седмица на мобилността и ден преди Международния ден без автомобили, затова няма да се допускат коли на самата улица от 11 до 22 ч.

Около голямата маса ще се включат ресторанти и малки бизнеси от бохемския център на София. Ще има разнообразни щандове с храна и напитки, творчески работилници, игри за малки и големи, изложби и изпълнения от софийски улични музиканти и гост-звезди. Музикалната програма включва легендите на софийските улици - Исус, Бат Сали, Георги Икономов-Стария бохем, Филип Донков, Despi & Rada, Cuba & Veli Acoustic, Dolce banditi musica di Francesca Diagonali и Selector Stazz.

В седмицата на Деня на София събитието добавя и няколко активности, посветени на града. В специална работилница на платформата #soSofia и Mastercard децата ще могат да опознаят символите на София, като оцветяват и сглобяват най-емблематичните градски символи, а всички гости ще могат да се снимат на корицата на Sofianer.

Благодарение на Kaufland България посетителите ще могат да разгледат и изложбата "София в минало време", създадена от Бохемска София и сцената за култура и изкуство Централни хали.

Входът за "Голямата маса" и всички активности в дневната програма е свободен.