Заведения Новини

В Албания отварят тематичен ресторант в чест на Джорджа Мелони

   
В Албания отварят тематичен ресторант в чест на Джорджа Мелони

На 23 септември в Албания беше открит тематичен ресторант в чест на италианския премиер Джорджа Мелони, съобщава италианската медия "Скай Ти Джи 24", пише БТА.

Заведението се намира в район, в който предстои да бъдат открити два центъра за мигранти, изграждани от Италия. Там Рим ще изпраща мигрантите, прехванати по море от италианските власти в опит да стигнат до Италия.

Заведението в Албания носи името на Мелони. То се намира в Шънджин, на около 60 километра северозападно от албанската столица Тирана. В него клиентите могат да опита блюда с морски дарове и рибни деликатеси, в компанията образно казано на Мелони, която ги гледа от множество портрети от стените на ресторанта.

Заведението е собственост на Джерджи Лука, предприемач на 58 години, син на известен албански актьор и самият той бивш актьор. Лука разказва, че е кръстил ресторанта си на италианския премиер, защото смята, че Джорджа Мелони е невероятен политик. Ресторантьорът, описван като ексцентрик, изрази надежда, че един ден самата Мелони ще дойде в заведението му, за да опита предлаганите там ястия.