Още през септември ви уведомихме за пренареждането на обектите по „главната улица“ в Капана, а буквално преди дни откриха и последното местенце, което всички очаквахме с нетърпение да разберем с какво ще ни изкуши.
На мястото на Вилица и нож, в самото сърце на Христо Дюкмеджиев, от изминалия петък официално отвори врати любим на мнозина ресторант, който бе затворил след пандемията и поради невъзможността за разполагане на маси на открито.
Таверна „Dunias“ е първата гръцка таверна на територията на България. Заведението отваря врати още през далечната 1996г, когато вдъхновени от идеята да предложат нещо различно и невиждано дотогава, собствениците стартират своя семеен бизнес, за да запознаят пловдивчани с автентичната гръцка кухня.
Дълго време ресторантът работеше и събираше десетки почитатели на деликатесите от южната ни съседка в квартал Мараша, предлагайки висококачествено изживяване за всички любители на гръцката кухня.
Днес, таверна Dunias вече се възражда на ново и любимо за всички място – квартал Капана, и от екипа обещават да не спират вдъхновението си към традиционните и съвременни вкусове както и да следват максимата, че простата храна е висша форма на съвършенство. Сезонното меню ще бъде посоката, с която ще ни изкушават майстор-готвачите.
През есента и зимата акцентът ще са специалитети като пресен гирос, сувлаки, тиганя, спецофай, а през пролетта и лятото – средиземноморска диета ще пирува в менюто.