Заведения

Michelin готвач от Франция идва в ресторант Ador

   
Michelin готвач от Франция идва в ресторант Ador

Световнопризнатият шеф-готвач Lionel Levy, кралските вина на принц Робърт и „Гласът на България“ превръщат ресторант ADOR в кулинарната сцена на годината.

На 10 и 11 април 2025 г. ресторант ADOR в хотел InterContinental Sofia посреща шеф-готвача Lionel Levy за две специални вечери с вкусове от френското крайбрежие.

От 19:30 ч. гостите ще имат възможност да се насладят на кулинарно изживяване, ръководено от световноизвестния носител на звезда Michelin и пионер в новата средиземноморска кухня.

С дългогодишен опит в легендарния Hotel InterContinental Marseille – Hotel Dieu и ръководейки асоциацията Gourméditerranée, Levy пристига в София, за да предложи не просто ястия, а истории, вплетени във вкусове и аромати. Гостите ще се потопят в меню, което започва с изтънчен амюз буш и шампанско, последвано от комбинации като домати с балсамико и синьопер тон, преосмислен буябес под формата на „милкшейк“ и средиземноморска риба с редуциран сос от бергамот. Финалът? Тарт от черен шоколад със сладолед от печена ванилия – достатъчно декадентски, за да остане в спомените.

Всяка хапка ще бъде съчетана с внимателно подбрани вина от Clarence Dillon Wines – престижна изба от Бордо, собственост на принц Робърт от Люксембург и официален винен партньор на наградите Оскар. Те ще бъдат представени от експерт сомелиер, докато Жаклин Таракчи, позната от „Гласът на България“, ще добави френски шарм с кадифения си глас и репертоар, вдъхновен от Прованс.

Цената на четиристепенното меню с амюз буш и шампанско е 250 лв. на човек, а виненият акомпанимент е 100 лв. допълнително. Местата в ADOR са ограничени, така че резервацията е задължителна – това е от онези вечери, които не се пропускат.